Cursus communicatieve vaardigheden

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De cursus om uw communicatieve vaardigheden te verbeteren!

Op de werkvloer is het belangrijk dat de medewerkers in een team bepaalde communicatieve vaardigheden hebben. Deze vaardigheden maken het mogelijk om samen te werken en zo binnen het team tot goede resultaten te komen. Onze cursus biedt deelnemers de mogelijkheid hun communicatieve vaardigheden bij te spijkeren. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan voor de communicatietraining voor uw team!

cursus communicatieve vaardigheden

Waarom een cursus communicatieve vaardigheden

Voor een bedrijf kan een cursus communicatieve vaardigheden enorm belangrijk zijn. Het is namelijk voor een bedrijf essentieel dat medewerkers goed kunnen communiceren en zich goed kunnen uitdrukken in zowel woord als geschrift. Communicatieve vaardigheden zijn allereerst binnen een bedrijf belangrijk om te zorgen dat er geen misverstanden tussen collega’s ontstaan. Een goede onderlinge communicatie zorgt er ook voor dat er een goede sfeer in het bedrijf is of ontstaat. Wanneer er namelijk voortdurend miscommunicatie in een bedrijf is, zal dit gaan leiden tot irritatie. Irritatie komt de sfeer in een bedrijf niet ten goede, wanneer de sfeer niet goed is en er is miscommunicatie zal dit ook zorgen dat de prestaties van een bedrijf minder goed zijn. Ten tweede zijn communicatieve vaardigheden ook belangrijk in het communiceren naar externe partijen. Het moet namelijk voor externe partijen ook duidelijk zijn wat er met een bedrijf wordt afgesproken. Wanneer er miscommunicatie naar buiten toe is kan dit grote gevolgen hebben op het klantenbestand van een bedrijf. Voor een bedrijf is het dus belangrijk dat de communicatie, zowel intern als extern, in orde is. Om er voor te zogen dat er een goede communicatie is kan er een cursus communicatieve vaardigheden worden gegeven. Een cursus communicatieve vaardigheden is er op gericht om de communicatie te verbeteren en de miscommunicatie in een bedrijf te verminderen. Een cursus communicatieve vaardigheden kan onderdeel zijn van een serie bedrijfstrainingen die bij een bedrijf gehouden worden.

Bedrijfstrainingen en communicatietraining

Bedrijfstrainingen zijn er in alle soorten en maten. Er zijn bedrijfstrainingen die er op gericht zijn om leiders in een bedrijf op te leiden, er zijn bedrijfstrainingen die er voor zorgen dat mensen beter worden in verkopen en er zijn bedrijfstrainingen die communicatieve vaardigheden van medewerkers in een bedrijf moeten verbeteren. Daarnaast zijn er nog vele andere vormen van bedrijfstrainingen mogelijk. Een cursus communicatieve vaardigheden komt eigenlijk overeen met een communicatietraining. Wanneer een bedrijf een communicatietraining wil geven aan hun medewerkers, is het van belang dat het duidelijk is waar de focus op moet liggen. Zo kan de focus van een communicatietraining liggen op de wijze van communiceren of op de mate van communiceren binnen een bedrijf. Een communicatietraining kan daarnaast ook gegeven worden als vorm van teambuilding.

Cursus communicatieve vaardigheden of communicatietraining als teambuilding

Een cursus communicatieve vaardigheden of communicatietraining kan op verschillende manieren als teambuilding worden gebruikt. Allereerst kan een communicatietraining bij een bedrijf als teambuilding worden gebruikt, doordat medewerken op een normale werk locatie uit hun comfort zone worden gehaald. Tijdens een communicatietraining moeten ze communicatie oefeningen met elkaar doen en leren medewerkers van elkaar. Het is de bedoeling dat dit ook bijdraagt aan het verhogen van de teamsfeer. Daarnaast kan een communicatietraining bijvoorbeeld ook onderdeel zijn van een teambuilding dag. Tijdens een teambuilding dag kunnen er meerdere trainingen worden georganiseerd of kunnen er ook informelere vormen van teambuilding gedaan worden. Een informelere vorm van teambuilding zou bijvoorbeeld een workshop koken kunnen zijn. Er zouden dan bijvoorbeeld in de ochtend trainingen kunnen worden gevolgd op een locatie, die dan worden beëindigd met een workshop koken.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: