Professionele Communicatie

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer bij ons meer over professionele communicatie!

Professionele communicatie is van groot belang op de werkvloer. Mensen die in teams werken hebben professionele communicatie nodig om optimaal met elkaar te kunnen samenwerken. De communicatietraining is erop gericht om teams inzicht te geven in de onderlinge communicatie en op welke manier het team tot professionele communicatie kan komen. Bekijk de communicatietraining en vraag een vrijblijvende offerte aan!

professionele communicatie

Belang van professionele communicatie

Voor bedrijven is het erg belangrijk dat er op een professionele manier gecommuniceerd wordt. Professionele communicatie is niet alleen belangrijk binnen een bedrijf, maar professionele communicatie is ook belangrijk naar de klanten toe. Wanneer er namelijk op een goede manier wordt gecommuniceerd zorgt dit voor veel duidelijkheid. Wanneer er door professionele communicatie veel duidelijkheid is, zullen er minder misverstanden zijn. Intern gezien zijn misverstanden erg vervelend, omdat er daardoor irritaties op de werkvloer kunnen ontstaan. Ook kan het er voor zorgen dat de service van een bedrijf niet op een goede manier verloopt. Met name voor de reputatie van een bedrijf is de communicatie naar de klanten en andere belanghebbende ook erg belangrijk. Wanneer een bedrijf bekend staat om zijn onduidelijke communicatie en vele misverstanden is dit slecht voor de reputatie van een bedrijf. Voor een bedrijf is het belangrijk om een goede reputatie te hebben, omdat dit bijdraagt aan het aantrekken van klanten. Zo blijkt professionele communicatie binnen een bedrijf op verschillende terreinen erg belangrijk te zijn. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat medewerkers van een bedrijf feedback geven op elkaars professionele communicatieve vaardigheden.

Het nut van feedback

Feedback houdt in dat medewerkers elkaar verbeterpunten geven om zo de prestaties van ieder persoon te verbeteren. Bij feedback met betrekking op professionele communicatie kan het gaan om verschillende punten. Het kan bijvoorbeeld feedback zijn op hoe iemand tijdens een presentatie een boodschap overbrengt of hoe iemand tijdens een presentatie het publiek probeert vast te houden. De feedback kan echter bijvoorbeeld ook gaan over iemand zijn te directe manier van communiceren. Voor bedrijven is het erg positief wanneer medewerkers elkaar proberen te verbeteren door het geven van feedback. Dit geeft namelijk aan dat medewerkers actief bezig zijn met het verbeteren van hun eigen capaciteiten. Daarnaast is voor bedrijven gunstig, omdat er bijvoorbeeld minder geld aan trainingen uitgegeven hoeft te worden. Wanneer echter blijkt dat medewerkers nog veel kunnen verbeteren en een bedrijf hier baat bij kan hebben, is verstandig om een medewerker een training aan te bieden. Een communicatietraining is dan de meeste geschikte trainingsvorm.

Professionele communicatie verbeteren – communicatietraining

Tijdens een communicatietraining is alles erop gericht om de communicatie van een deelnemer te verbeteren. Er wordt bij een communicatietraining aandacht gegeven aan verschillende communicatietechnieken. Deze communicatietechnieken kunnen gericht zijn op op de manier waarop een boodschap duidelijk wordt overgebracht of hoe er op een efficiënte manier wordt gecommuniceerd. Echter kan een communicatietraining ook gericht zijn op de duidelijke communicatie tijdens een presentatie. Een presentatie is namelijk ook een vorm van communicatie. Bij een presentatie zijn er echter weer specifieke aspecten waar rekening mee moet worden gehouden, zoals het publiek. Zo is een communicatietraining een erg brede training. Naast een communicatietraining die gericht is op het geven van een presentatie, zijn er nog vele andere vormen van communicatie waarbij een communicatietraining nuttig is. Een communicatietraining kan zo worden ingericht dat deze voor iedere vorm van communicatie geschikt is.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: