Teambuilding Tips

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De beste teambuilding tips voor uw bedrijf!

Tijdens een van onze gespecialiseerde trainingen doet u de beste teambuilding tips op voor uw team. Onze professionele trainers beschikken over de juiste kennis om uw team weer op weg te helpen. Bekijk ons aanbod en vraag een vrijblijvende offerte aan!

teambuilding tips

Door middel van teambuilding tips de samenwerking verbeteren

De definitie van teambuilding is het uitvoeren van gerichte taken, met het doel om samenwerking binnen een team te verbeteren. Volgens het internet zijn er acht essentiële vaardigheden die iedereen moet leren om succesvol aan teambuilding of teamwork te kunnen doen. Deze vaardigheden zijn luisteren, vragen, overtuigen, respecteren, helpen, delen, deelnemen en spelen. Vertrouwen is ook een goede eigenschap die aan teambuilding kan bijdragen. Je moet namelijk de rest vertrouwen om zo een hecht team te zijn.

Teambuilding Tips – Eén team

Waarom teambuilding belangrijk is merk je ook pas als je met een groep moet samenwerken. Je moet met verschillende mensen kunnen omgaan en toch samen tot een goede uitkomst komen, je bent tenslotte één team. Verschillende teambuilding activiteiten, teambuilding oefeningen en teambuilding opdrachten kunnen bijdragen aan een goede teambuilding.

Als je denkt aan teambuilding spelletjes kun je in eerste instantie natuurlijk denken aan een teamsport, zoals bijvoorbeeld voetbal of hockey. Bij deze sporten moet je ook samenwerken om te scoren en natuurlijk te winnen. Je traint samen met elkaar voor een bepaald doel, verbetert je eigen vaardigheden maar leert ook beter op elkaar in te spelen. Teambuilding tips uit de sportwereld zijn dat je samen winsten en verlies moet delen, je moet offers kunnen maken voor het team en je moet elkaar iets gunnen. Deze teambuilding tips gelden natuurlijk niet alleen voor sport maar ook voor andere activiteiten. Teambuilding tips voor teambuilding spelletjes zijn bijvoorbeeld het doen van rollenspellen. Je moet dan een rol aannemen met een eigenschap waar je je erg aan stoort of waar je niet mee om kunt gaan, en daar leer je dan van.

Teambuilding Tips – Oefeningen

Andere teambuilding tips zijn het doen van teambuilding oefeningen. Bijvoorbeeld met je rug naar iemand toe gaan staan, en dan je achterover laten vallen, vol vertrouwen dat degene achter je je opvangt. Samen schilderen, muziek maken of iets anders creatiefs doen zijn ook goede teambuilding tips. Tijdens mijn vrije uurtjes tussen de buiten- en binnenweek heb ik bijvoorbeeld aan teambuilding koken gedaan met mijn huisgenote. Je bent creatief bezig ,helpt elkaar met snijden en bakken en komt zo tot een mooi gerecht.

Teambuilding rijmt ook op bommelding. Als zo’n situatie zich voordoet is het natuurlijk belangrijk om goed samen te werken. Het geven van teambuildingtips is tegenwoordig iets hips, bedrijven organiseren verschillende cursussen en dagjes om aan teambuilding te werken. Voorbeelden van teambuilding activiteiten zijn bijvoorbeeld abzeilen of andere gevaarlijke dingen waarbij je elkaar je leven toevertrouwd.

Teambuilding Tips – Conclusie

Concluderend uit bovenstaande gegevens is dat teambuilding erg belangrijk is, maar zeker niet vanzelfsprekend. Teambuilding is een proces waar aan gewerkt moet worden, en wat dus niet vanzelf gaat. Teambuilding doe je uiteraard ook samen, om zo met en van elkaar te leren. Verschillende spelletjes, oefeningen en andere activiteiten kunnen op een leuke en speelse manier een team band versterken.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: