Teambuilding Activiteiten Kinderen

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De leukste teambuilding activiteiten voor kinderen!

Voor kinderen is er niks leuker en leerzamer dan samenwerken in een team met andere kinderen. Aan de hand van verschillende teambuilding activiteiten leren kinderen meer over goede samenwerking en vriendschap. Daarnaast zijn teambuilding activiteiten ontzettend spannend, leuk en creatief om te doen met elkaar. Laat uw kinderen meer leren over en van andere kinderen en vraag een vrijblijvende offerte aan!

teambuilding activiteiten kinderen

Samenwerken met teambuilding activiteiten

Wanneer kinderen opgroeien is het van essentieel belang dat ze leren samenwerken. Teambuilding is bij samenwerking ook heel belangrijk. Het makkelijkste om kinderen te activeren tot samenwerking is de kinderen iets te laten doen waarbij ze iets leuks kunnen bereiken. Er moet een resultaat zijn waarbij een beloning hoort. Motivatie en enthousiasme is bij kinderen nodig om ze aan het werk te laten en om ze verschillende dingen te leren. Een voordeel is dat wanneer kinderen samen werken ze zich minder snel gaan vervelen en ze door elkaar ook langer gemotiveerd blijven. Wanneer de kinderen samenwerken, zal teambuilding ontstaan. Teambuilding zal voor de kinderen niet alleen op jonge leeftijd belangrijk zijn om ook voor in de toekomst. Om makkelijker vrienden te maken of om makkelijker iemand aan te durven spreken is ervaring belangrijk. Als je dit met teambuilding (een team waarin je altijd samenwerkt) doet zal deze ervaring jong beginnen en ook op vroegere leeftijd in zijn werking gaan. Omdat de kinderen nog jong zijn en nog niet in staat zijn om alle moeilijke en inhoudelijke dingen van teambuilding te leren zullen ze het moeten doen met makkelijkere spelletjes. Als iets op niveau is blijft het enthousiasme ook langer aanwezig.

Teambuilding activiteiten kinderen – spelletjes

Enkele voorbeelden van Teambuilding activiteiten zijn veel spelletjes die wij allemaal kennen. Een heel bekend spel voor alle kinderen is dan ook een speurtocht. Het voordeel van een speurtocht is dat iedereen weet hoe het werkt en dat het financieel niet een probleem zal zijn. Dit is een goed voorbeeld van een van de leukere Teambuilding spelletjes.
Speurtochten die uit puzzels bestaan zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar ze zijn ook heel leerzaam. Omdat deze speurtochten uit puzzels bestaan moeten ze samenwerken om resultaat te boeken of om een beloning te krijgen. Speurtochten worden vaak uitgezet over groten stukken grond. Hierbij is ook concentratie belangrijk. Naast het feit dat ze geconcentreerd bezig moeten blijven, moeten ze ook met elkaar doorzoeken naar andere delen van de puzzel. Mentaal kan dit voor kinderen heel zwaar zijn, maar wanneer ze zelf initiatief tonen maken ze het voor zichzelf ook leuker.
Figuren leggen is ook een voorbeeld van activiteiten die kinderen samen kunnen doen en waarbij ze elkaar nodig hebben. Bij figuren zagen moeten de kinderen namelijk samen een woord of zin vormen met hun lichaam. Ze kunnen dit doen door iets uit te beelden of door letters te spellen met armen en benen. Iemand die hier de leider is moet aanwezig zijn. Kinderen moeten aangestuurd worden in dit opzicht, en dit het liefste door kinderen zelf.
De zojuist boven genoemde Teambuilding spelletjes bestaan allemaal uit samenwerken. De kinderen zullen er zelf makkelijk achter kunnen komen, door samenwerkingen, dat ze elkaar nodig hebben. Ook zullen ze er achter komen dat ze niet allemaal het zelfde hoeven te doen. Kinderen komen er achter dat samenwerkingen ervoor kan zorgen dat een groot probleem of een grote opdracht snel op te lossen is wanneer men dit samen doet. Teambuilding activiteiten kinderen zijn niet alleen handig om kinderen te leren samenwerken, maar ook om kinderen te leren dat veel werk snel te voltooien is wanneer iedereen zijn eigen steentje bijdraagt.
Een samenwerkingsverband tussen kinderen zorgt er niet alleen voor dat ze leren samenwerken, maar ook dat ze zichzelf kunnen gaan indelen in groepen. Niet iedereen kan het zelfde werk gaan doen, want dan ontstaat er dubbel werk; waar we helemaal niets aan hebben. Dit zullen ook kinderen met makkelijke opdrachten die op hun niveau zijn kunnen toepassen. Ze snappen dat niet iedereen nodig is om het zelfde op het schoolboard te schrijven, en zo komt van een klein initiatief al steeds sneller een groot initiatief. Zo leert de groep met kinderen sneller om te gaan als een echt team.

Teambuilding activiteiten kinderen – oefeningen

Vertrouwen binnen een team is ook heel belangrijk. Teambuilding oefeningen waarbij vertrouwen aan de pas komt zijn dan ook erg belangrijk en leuk voor de kinderen. Hiervan een goed voorbeeld is dan ook een valproef. Hierbij laat 1 kind zich met zijn of haar ogen dicht achterovervallen, en vertrouwd zijn of haar teamgenoten dat hij of zij word opgevangen door 1 of meerdere kinderen van zijn of haar team. Dit is vooral een mentaal spelletje. Niet alleen kinderen hebben de 1e keer moeite met dit spelletje, maar ook volwassenen. Het idee dat je achterover valt en iemand je maar moet opvangen zodat je niet op de harde vloer valt is moeilijk om je overheen te zetten, maar wanneer de kinderen dit 1 keer hebben gedaan en ze elkaar kunnen en willen vertrouwen zullen ze niet meer stoppen met deze oefening. Ook een voordeel van deze oefening is dat dit geen geld kost en dat de kinderen dit na een paar keer oefenen geheel zelf kunnen zonder begeleiding, maar zorg wel dat er een begeleider in de buurt is in het geval dat het mis gaat.
Kinderen houden allemaal wel van iets lekkers. Voor de afwisseling is het dan ook slim om in na een oefening of tussen een oefening door en wat te gaan koken of bakken. Aangezien we met kinderen werken moet het niet heel erg moeilijk zijn om klaar te maken, dus heeft het bakken van een gerecht zo zijn voorkeuren.
Ook een voordeel hiervan weer is dat de kinderen samen moeten werken, maar dit in kleine groepjes. Het is namelijk niet alleen leuk voor de kinderen om alleen maar aan Teambuilding koken te doen met zijn allen, maar het is vooral leuk als er een groepje is dat zich bezig houd met het maken van het beslag en een groepje met het maken van het glazuur en een groepje dat zich bezig houd met de rest van het bakken. Het grootste voordeel van dit is dat kinderen gemotiveerd zullen blijven. Ze werken naar een mooi resultaat toe waar ze uiteindelijk zelf ook van kunnen genieten.

Waarom teambuilding belangrijk is voor kinderen.

Kinderen zullen vroeg in hun leven vriendjes en vriendinnetjes moeten zoeken, en op latere leeftijd moet dat ook. Wanneer Teambuilding activiteiten kinderen vroeg worden aangeleerd zullen ze dit langer bij zich dragen. Het maakt deel uit van hun basis opvoeding en dit werkt in hun voordelen. Dit maakt kinderen ook minder verlegen, maar wel op een juist niveau. Ze zullen niet asocialer zijn door Teambuildingen activiteiten kinderen die zij op jongere leeftijd hebben meegekregen. Integendeel zelfs, ze zullen voor elkaar op komen en uitmaken wie het meest geschrikte is om een probleem op te lossen.
Teambuilding wikipedia zijn de zoekwoorden die het 1e worden ingetikt op google als we opzoek zijn naar antwoorden. Het niveau van Teambuilding activiteiten kinderen word helaas niet genoemd. Dit begrip moesten we toepassen met de informatie die we hebben gekregen van wikipedia. Daar vertelde ze dat wanneer een team bestaat uit mensen met verschillende functies het bedrijf het beste loopt van allemaal. Zo word de een aangestuurd en de ander stuurt mensen aan. Op jonge leeftijd is dit heel goed te beoefenen door spelletjes te spelen waar kinderen elkaar nodig hebben. Ook sporten zijn hierbij nodig.
Teambuilding opdrachten die kinderen thuis kunnen gaan doen zijn ook belangrijk. Ze kunnen hierdoor erachter komen dat het belangrijk is dat kinderen ook als individu op een andere locatie als een team kunnen samenwerken. Het gaat om het opdelen van een opdracht. Als dit zorgvuldig word gedaan dan is het werk ook sneller klaar. Dit is voor kinderen heel fijn omdat zij in de jongere perioden van hun leven liever nog samen buiten willen spelen dat samen een opdracht maken.
De letterlijke Teambuilding definitie volgens het woordenboek is: ‘het creëren van een teamverband’. Teambuilding activiteiten kinderen zullen ervoor zorgen dat een teamverband snel word opgebouwd. Alleen blijft het belangrijk voor kinderen dat dit allemaal op een wat lager niveau is.

Teambuilding activiteiten kinderen – conclusie

Concluderend kunnen we zeggen dat het heel belangrijk is voor kinderen dat ze op een jonge leeftijd om leren gaan met het creëren van een teamverband. Teambuilding activiteiten kinderen zullen hiervoor zorgen. Dit is voor de kinderen in de leeftijdsfase waarin ze nu zitten belangrijk om vriendjes en vriendinentjes te maken, maar op de middelbare school en hogeschool ook. Door mensen op niveau in te delen kunnen we er allemaal achter komen wie onze echt vrienden in het leven zijn, en wie niet. Ook laat het wat over jezelf zien. Kan jij de ware ‘jij’ tonen in een goede en eerlijke 1e indruk maken. Voor je toekomende loopbaan of voor een relatie later is het belangrijk dat je niet een totaal ander persoon bent dan dat je baas of vriend/vriendin dacht die je was. Een relatie zal dan langer stand houden en dit zou heel veel invloed kunnen hebben op je carrière.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: