Spellen voor Teambuilding

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Doe met het hele team leuke spellen voor teambuilding!

Eens in de zoveel tijd aan teambuilding doen is ontzettend belangrijk voor een bedrijf. Spellen voor teambuilding zorgt voor een positief groepsgevoel en nieuw herwonnen energie voor alle deelnemers. Wij vinden dat een bedrijf dit uitstekend kan combineren met het leuke van een teamuitje. Tijdens onze trainingen leert u aan de hand van verschillende spellen voor teambuilding meer over samenwerken en communiceren binnen het team. Bent u op zoek naar een leuke teamactiviteit? Vraag hier een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aan!

spellen voor teambuilding

Om een groep goed te laten samenwerken is teambuilding ontzettend belangrijk. Bij ultieme samenwerking binnen een groep staat het belang van de groep boven het belang van de individu. Om dit te bereiken is teambuilding nodig. En een leuke manier voor teambuilding is, net als met vele leerzame dingen, spelletjes.

Teambuilding spelen

Spellen voor teambuilding zijn er in vele soorten en maten te vinden. Zo zijn er de spellen waarbij je jezelf en anderen goed leert kennen, de welbekende vertrouwen-spellen en natuurlijk de spellen waarbij je de rest van de groep helpt. De spellen zijn er van hele simpele versies tot de wat meer gevorderde spellen. Zo is voor het kennismaken met de groep het ‘krantenmepper’-spel een goede tip. U leert op deze manier snel de namen van uw groepsgenoten kennen en het is nog plezierig ook. Als de groep elkaar wat beter kent zijn de vertrouwen-spellen ook zeker een aanrader. Teambuilding oefeningen voor vertrouwen zijn bijvoorbeeld elkaar begeleiden door een hindernisbaan met een blinddoek om of elkaar opvangen wanner een persoon zich recht achterover laat vallen van bijvoorbeeld een tafel of stoel. Dit zijn enkele handige Teambuilding ideeen.

Teambuilding spellen voor kinderen

Natuurlijk zijn er ook verschillen in de teambuilding activiteiten voor kinderen en voor volwassenen. Kinderen zijn ongecompliceerder, waardoor het beter is het spel zo simpel mogelijk te houden. Bij Teambuilding spelletjes voor kinderen kun je bijvoorbeeld denken aan zakdoekje leggen, waarbij er vrolijk een liedje wordt gezongen wat gelijk een gevoel van saamhorigheid geeft, of iets simpels als touwtje springen, wat de aanmoediging aan elkaar bevordert. Voor volwassenen zijn deze Spellen voor teambuilding uiteraard te kinderachtig. In plaats hiervan kun je meer denken in de richting sport. Spellen zoals voetbal en volleybal eist samenwerking van een groep en ook aanmoeding komt er vaak bij aan te pas.
Teambuilding op de werkvloer
Spellen voor teambuilding zijn bovendien handig voor het bedrijfsleven. Een hechte groep collega’s wat goed en effectief samen werkt bevordert de kwaliteit van het werk en daarom zijn activiteiten als een Bedrijfsuitje de ideale gelegenheid voor Spellen voor teambuilding. Bij Teambuilding opdrachten die speciaal gericht zijn op het verbeteren van het werk is het significant dat het werk wel een deel uitmaakt van de spellen, zodat de mensen uit de groep goed de aangeleerde Teambuilding tips kunnen gebruiken op de werkvloer.
Een van de belangrijkste dingen van teambuilding is openstaan voor andere mensen en ideeen. Als men niet openstaat voor nieuwe dingen en ervaringen zal dit geheid in de weg staan teambuilding. Er kunnen conflicten onstaan tussen de individuen wat het proces van teambuilding erg vertraagd.
Teambuilding is dus erg nuttig, niet alleen voor bijvoorbeeld sportteams maar ook op de werkvloer is het erg handig. Het bervordert de kwaliteit van het werk zowel als de werksfeer. Ook voor kinderen is teambuilding van groot belang om al vanaf jongs af aan te leren. Zo leren zij goed met anderen mensen om te gaan en open te staan voor nieuwe ideeen, waar zij zelf misschien nog nooit over nagedacht hadden. De beste manier om teambuilding succesvol te gebruiken is door middel van spellen. Dit is namelijk een leuke en tegelijkertijd een leerzame manier om toch een belangrijke levensles te leren aan zowel kinderen als volwassenen. Teambuilding is nodig voor een goede samenwerking in de samenleving. Spellen voor teambuilding zijn dus erg belangrijk.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: