Kennismakingsspelen

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Creëer een team in theater met kennismakingsspelen!

Tijdens de teambuilding theaterworkshop leren de deelnemers elkaar op een nieuwe en informele manier kennen. Aan de hand van leuke kennismakingsspelen wordt het ijs gebroken en bouwt het team direct een vertrouwensband op. Onder begeleiding van onze professionele trainers leren de deelnemers tijdens de kennismakingsspelen elkaar opnieuw kennen. Bekijk hier de teambuilding theaterworkshop en vraag een vrijblijvende offerte aan!

kennismakingsspelen

Doelen stellen

Alles wat je doet doe je meestal met een doel voor ogen. Je eet om je honger te stillen, slaapt om vermoeidheid te laten verdwijnen. Werken doe je ofwel voor geld, een gevoel van eigenwaarde of wellicht om jezelf te ontwikkelen. Een combinatie van deze redenen is natuurlijk ook mogelijk. Het zit in de aard van de mens om doelen te zoeken en in zichzelf te integreren, als dit niet al gebeurd is. Zonder deze drang zouden wij niets anders doen dan zitten niksen, wat zou maken dat mensen geen mensen meer zijn. Deze drang om doelen te stellen en na te volgen heeft zijn nut. Zonder eten of drinken val je om. Zonder persoonlijke ontwikkeling kun je niet de nodige vaardigheden opdoen die je nodig hebt om te overleven. Zonder socalisatie ben je maar alleen en kwetsbaar.

Kennismakingsspellen-Socialiseren

Dit is een heel belangrijk doel, het leren kennen van de mensen om je heen zorgt ervoor dat je een veilige omgeving hebt waar je op kan bouwen. Daarnaast kunnen contacten nog wel eens de nodige hulp bieden. Om het proces van mensen leren kennen te versoepelen zijn kennismakingsspelen bedacht. Kennismakingsspelen zijn spelen waarbij een bepaalde structuur wordt aangehouden zodat men op een leuke en effectieve manier elkaar leert kennen. Het is een goede keuze om kennismakingsspelen te gaan doen, zodat er snel en efficiënt essentiële informatie over elkaar uitgewisselt wordt, waardoor een vloeiende interactie tussen personen kan plaatsvinden. Na een goed kennismakingsspel weet men wie men voor zich heeft, zodat met een gerust hart een verdere integratie kan plaatsvinden. Door deze kennis wordt de andere personen vertrouwder, waardoor er meer vertrouwen wordt opgewekt, zo simpel is het. In een vertrouwelijke, warme en liefdevolle omgeving voelt een mens zich thuis, omdat hij een grotere kans heeft hierin te overleven dan in een sociaal koude woestenij waarin er geen houvast of steunpunt is. Pas als een mens zich zeker en veilig voelt, zal hij gelukkig zijn.

Kennismakingsspellen-Groepen smeden

Omdat kennis maken met mensen uit je omgeving zo essentieel is voor de veiligheid en voor het geluk van een mens zijn kennismakingsspelen zeer populair. Nadat een basis gecreëerd is waarin een mens kan functioneren, kunnen samenwerkingsspelen hele groepen tot grote hoogtes van presteren brengen. Samenwerkingsspelen zijn het water die kleine zandkorrels tot een zandkasteel maken. Het is de hand die een papier acht keer dubbelvouwt, zodat deze nagenoeg niet nogmaals om te buigen is. Samenwerkingsspelen die het smeden van groepen tot doel hebben worden teambuilding oefeningen genoemd. Omdat deze zo van belang zijn zal ik hier over uitwijden.

Doel teambuilding- en kenissmakingsspellen

In het achterhoofd moet gehouden hebben teambuildingoefeningen nog steeds als ultiem doel het leren kennen van je medemens. Je leert zijn werkmethodiek kennen zodat je je eigen hierop kan afstemmen. Uiteraard doet je medemens dit ook. Als dit van alle kanten in de juiste mate gebeurt onstaat er een gesmeerde ketting, waarbij alle ringen even groot zijn. De ene is wellicht gekrompen, de ander gegroeid, maar allen hebben zich aangepast aan de ringen van de gehele ketting. De oliedruppels die op de ketting komen zijn hierbij de teambuildingsopdrachten of oefeningen, die tegelijkertijd een soort kennismakingsspelen zijn. Er kan allang niet meer worden gesproken van kennismakingsspelletjes, omdat deze te licht zijn om een al hechte groep verder te laten integreren tot een soepel en sterk geheel.

Teambuildings spelletjes scouting

Enfin, er zijn vele teambuildingsoefeneningen. Om te laten zijn wat voor vormen deze teambuildingsoefeningen kunnen aannemen zal ik een zeer geschikt voorbeeld noemen, namelijk de teambuilding die plaatsvindt op de scouting. Teambuilding spelletjes voorbeelden zijn: Een dropping in het bos, waarbij de groep zelf het moet zien te overleven en waarbij moeilijke obstakels zoals het maken van vuur en bedekking voor de gehele groep moet zien geregeld te worden zonder veel hulpmiddelen. Of men moet een zware survivaltocht met de groep afleggen. Persoonlijk vindt ik niet dat het goede teambuilding spelletjes voorbeelden zijn, omdat hier een lichte vorm van teambuilding opdrachten wordt gesuggereerd. Toch wordt er op deze wijze gesproken over de teambuilding die op de scouting plaatsvindt. Scouting moet namelijk het imago van een rustige en veilige sport houden zodat er geen verontruste moeders zijn die hun kinderen van scouting afhouden. Tegelijkertijd moeten volgens de mensen van de scouting de teambuilding opdrachten uitdagend en spannend blijven zodat jongens bereid zijn het saaie imago van een scoutinglid willen dragen..

Teambuildingtips

Kennismakingsspelen hebben verschillende vormen, elk met een verschillende punt op de lijn tussen simpel kennismaken tot serieuze teambuilding. Het belang en de vormen van kennismakingsspelen besproken te hebben, zal ik nu tot slot een aantal teambuilding tips noemen om de educatieve waarde van dit essay te vergroten. Mijn standpunt is namelijk, zoals al eerder duidelijk werdt, dat kennismakingsspelen de mens uit de goot kunnen trekken en, indien er voldoende energie wordt geïnvesteerd, kunnen optrekken tot de hoogste berg.
De belangrijkste tips zijn:
– Zorg voor zowel een rustige als een gevaarlijke of gedrukte omgeving (de zwaardere teambuilding variant), zodat mensen elkaars verschillende kanten zien. -Een actieve houding van de initatiefnemer van de kennismakingsspelen is handig om vooral in het begin verlegen of zelfs angstige deelnemers in de groep te trekken. Later in het proces bij het echte teambuilden kan de initiatiefnemer meer op de achtergrond treden.
– Zorg voor variatie. Zoals net al werdt gezegd, is het goed om elkaar in verschillende lichten te zien. Een persoon heeft vele kanten, als er een onverwachte aan het licht komt, kunnen de groepsgenoten hier mee leren omgaan, daar het tijdens een kennismakings teambuilding spel gebeurd waarbij de volledige aandacht daaraan kan worden besteedt.
Denk nogmaals eraan dat mensen leren kennen van levens belang is. Niet alleen ben je kwetsbaar in je eentje, ook is alleen op de bank tv kijken níet leven. Met mensen die je kent samen wat ondernemen, dát is pas leven.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: