Spreekangst

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Kom van uw spreekangst af met de presentatietraining!

Spreekangst kan enorm vervelend zijn. Zeker wanneer iemand regelmatig voor een groep moet staan dan kan spreekangst erg belemmeren. Voor iedereen met spreekangst is er de presentatietraining. Onder begeleiding van een professioneel trainer leert u bepaalde presentatietechnieken die u helpen om krachtig voor een groep te staan en helder de boodschap over te brengen. Kom van uw spreekangst af en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Spreekangst met presentatie

De angst om in het openbaar voor een groep te spreken: spreekangst. Het komt bij eigenlijk iedereen voor en het begint al op vroege leeftijd. Spreekbeurt op de basisschool, referaten op de middelbare school, lezingen bij colleges, presenteren voor een groep mensen komt altijd weer terug. De presentatie gaat gepaard met een grote druk om goed te presenteren waardoor over het algemeen zenuwen ontstaan. De zenuwen gaan gepaard met buikpijn, stress, zweetaanvallen, al met al een, zacht uitgedrukt, nare situatie.
Een redelijke dosis aan zenuwen is gezond, zegt men wel. Dat klopt zeker, want zonder zenuwen is de prestatiedruk lager wat leidt tot een minder indrukwekkende prestatie op het publiek. Het verschil tussen een normale hoeveelheid zenuwen en zoveel zenuwen dat het spreekangst is te noemen, is wezenlijk. Bij spreekangst slaat men volledig dicht als het de bedoeling is om te presenteren. De woorden komen er niet meer als normaal lopende zinnen uit en de spreekangst gaat dan ook gepaard met veel schaamte. Personen met spreekangst hebben het gevoel dat het publiek hen gek vindt en dat ze zouden kunnen worden uitgelachen. Deze personen hebben dan ook een lage zelf dunk en weinig vertrouwen in zichzelf.

Spreekangst trainingen

De oplossing is makkelijk te vinden, namelijk zoveel mogelijk oefenen met presenteren. In theorie klinkt dit als een goede oplossing, echter, in de praktijk wordt hier anders mee omgegaan. Personen met spreekangst gaan vooral zelf geen initiatief nemen om te oefenen voor het presenteren. Dat is met alle angsten zo, je durft ze over het algemeen niet onder ogen te komen. Om deze spreekangst te overwinnen moet er van buitenaf hulp worden geboden. Door middel van trainingen kan er worden gewerkt aan de spreekangst.
Op veel gebieden in het bedrijfsleven moet er in het openbaar worden gesproken. Juist dan moet een belemmering zoals spreekangst uit de weg worden geholpen. Bedrijfstrainingen tegen spreekangst zijn een goede oplossing, want dan kan je samen met collega’s werken aan de vaardigheid om goed te kunnen presenteren. Zoals al eerder gezegd heeft bijna iedereen moeite met presenteren, omdat het vaak wordt gezien als een spannende ervaring. Een bedrijfstraining tegen spreekangst is dan voor personen die echt last hebben van spreekangst een goede oplossing om er van af te komen, maar ook voor de personen zonder spreekangst een goed hulpmiddel. De bedrijfstrainingen zijn naast een effectief hulpmiddel voor het verminderen van spreekangst gericht op teambuilding. Juist omdat de bedrijfstrainingen vaak in groepsverband worden gegeven, leer je nieuwe collega’s kennen. Het zal na de bedrijfstrainingen minder eng zijn om voor deze nieuwe collega’s te presenteren, omdat je deze personen beter hebt leren kennen. Je kan tijdens de trainingen ervaringen en tips uitwisselen om zo nog beter te worden in de vaardigheid van het presenteren. De bedrijfstrainingen worden altijd gegeven met behulp van coaching. De coaches zorgen voor een goede structuur in de trainingen en willen het beste uit iedereen naar boven halen door middel van heldere en duidelijke teambuilding oefeningen.
Men moet niet te snel zeggen dat er sprake is van spreekangst, omdat het vaak onterecht is. Het is altijd een nieuwe en spannende ervaring om te presenteren over een onderwerp waar veel vanaf hangt. De bedoeling van de presentatie is vaak het publiek overtuigen en door zelfverzekerd over te komen lukt het meestal. Men moet geloven in zichzelf en zich niet wijs maken dat er altijd sprake is van spreekangst. Door het gewoon te doen bereik je meer dan je zelf eigenlijk zou denken.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: