Energizer Samenwerken

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer samenwerken tijdens de energizer training!

Tijdens energizer training leren de deelnemers meer over zichzelf en over de anderen in het team. Er wordt ontdekt waar het team energie uit kan halen en hoe deze energie optimaal kan worden gebruikt. Met behulp van de energizer training kan de groep beter samenwerken en communiceren. Bekijk hier de energizer training en vraag een vrijblijvende offerte aan!

energizer samenwerken

Energizer oefeningen

Een veel voorkomend en waarschijnlijk voor vele een herkenbaar probleem. Een groep futloze onderuitgezakte mensen waarvan het lijkt alsof ze geen informatie meer in zich op kunnen nemen, precies op het moment dat het belangrijk is om dit wel te doen. Denk bijvoorbeeld aan kinderen op school of mensen tijdens een zakenoverleg. Het moment waarop deze situatie het meeste voorkomt is na de lunch.
Er zijn een aantal tactieken en manieren om dit probleem te verhelpen. Je doet samen met de groep een aantal oefeningen en opdrachten en binnen een mum van tijd is iedereen weer fit genoeg om zijn of haar aandacht erbij te houden. Ook ontstaat er hierdoor een ongedwongen en fijne sfeer wat in een nieuwe groep het ijs kan breken. Deze oefeningen staan ook wel bekend als energizers oefeningen.
Om u een goed idee te geven het energizer samenwerken zal een aantal energizers voorbeelden geven. Een mogelijkheid voor een groep onbekende personen als ijsbreker, is om met z’n allen in gerangschikte rij te gaan staan op basis van een criteria. Bijvoorbeeld op schoenmaat, lengte, beginletter van voornaam of leeftijd. Samenwerken is bij deze oefening essentieel. Dezes opdracht kan bemoeilijkt worden door een extra moeilijkheid toe te passen. Zo zou de opdracht uitgebreid kunnen worden door een praatverbod of door alle personen te blinddoeken. Door deze oefening leren mensen elkaar al snel een beetje kennen en mensen zullen hier energie krijgen.
Een andere voorbeeld van een energizer samenwerken is het kettingverhaal. De groep zit met de ruggen naar elkaar toe en verzint met elkaar een verhaal. Ze spreken van tevoren een locatie af waar het verhaal begint. Het belang van deze opdracht is om te oefenen met associëren en om te leren dat je altijd wel op een idee komt.

Energize spellen

Een klassiek voorbeeld van een energizer is het moordenaarsspel. Een deelnemer, de rechercheur, verlaat de kamer. De groep spreekt af wie de moordenaar is. De rechercheur wordt teruggeroepen. Met een knipoog vermoordt de moordenaar de groepsleden. Dit probeert hij zo te doen dat de rechercheur niet ziet wie het is. Als de moordenaar iedereen heeft omgebracht zonder dat de rechercheur erachter komt, heeft hij gewonnen. Zo niet dan wint de rechercheur.
Na deze voorbeelden heeft u een goed beeld van de oefeningen die gebruikt worden. Wellicht denkt u nu, zijn dit geen energizers voor kinderen? Moordenaartje speelde ik toen ik nog op de basisschool zat en het is belachelijk om volwassenen dit soort dingen te laten doen. Desalniettemin is er bewezen dat ook deze kinderachtige spelletjes een goed effect hebben op volwassenen. Wel is school een plek waar dit veel gedaan wordt. Er zijn veel energizers onderwijs en dan met name energizers basisonderwijs. Vele leraren hebben zelfs een energizers boek en doen energizers voor in de klas.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: