Overtuigend Spreken

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer overtuigend spreken in het openbaar!

Spreken in het openbaar is voor veel mensen heel spannend. Laat staan dat u het publiek ook nog moet overtuigen met een heldere speech. Tijdens de presentatietraining leren de deelnemers overtuigend spreken en hun spreekvaardigheid te verbeteren. Met behulp van bepaalde technieken wordt het voor iedereen mogelijk om overtuigend te spreken. Bekijk hier de presentatietraining en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Overtuigend spreken

Spreekangst

Een groot aantal mensen zou graag het talent van overtuigend spreken bezitten. Het is prettig om op een overtuigende manier uitingen over te kunnen brengen. Geen onzekerheid die doorklinkt, geen rode vlekken in het gelaat en geen gestotter. Spreekangst is iets wat vaak voorkomt. Niet iedereen bezit het talent van overtuigend spreken. Sommige mensen zijn hier van nature gedrevener in. Maar dat betekent niet dat dit talent niet aan te leren is. Met een aantal kleine tips en feedback valt al een hoop verbetering te halen.
Overtuigend spreken op de werkvloer
Ook op het werk is overtuigend spreken een prettig talent om te hebben. Wanneer een werknemer moet spreken in het openbaar en hier geen vertrouwen in heeft, zal de informatie op een andere manier overkomen dan oorspronkelijk de intentie was. Met een training voor werknemers valt hier heel veel succes in te behalen. Werknemers zullen zelfverzekerder worden en zelfs plezier krijgen in het spreken in het openbaar. Het bedrijf boekt hier ook een grote winst omdat het een goede indruk achter laat bij degenen waar voor gesproken is. Vooral een presentatietraining kan voor veel werknemers een nuttige les zijn waar uiteindelijk beiden partijen voordeel uit trekken.

Overtuigend spreken leren

Overtuigend leren spreken is niet iets wat iedereen van jongs af aan kan. Maar door hier training in te krijgen is dit iets wat al snel met grote sprongen vooruit kan gaan. Er zijn kleine trucjes aan te leren op zowel verbaal als non-verbaal gebied, waardoor het spreken in openbaar al een stuk overtuigender gaat. Op verbaal gebied zijn er bijvoorbeeld tips te geven in het gebruik van woorden, de intonatie er van of het volume van stem. Ook kunnen er in een presentatietraining tips gegeven worden over de opbouw van een presentatie of voordracht. Zo kan feedback over interactie met het publiek heel bruikbaar zijn. U zult merken dat wanneer er meer interactie is, de groep ook aandachtiger naar u zal luisteren en makkelijker de aandacht er bij kan houden. Dit leidt voor u weer tot een prettig gevoel van gehoord worden en u zal een positief gevoel aan uw presentatie overhouden.

Zelfvertrouwen creëren door overtuigend spreken

Wanneer het overtuigend spreken bij een werknemer een probleem is, ligt dit vaak in een gebrek aan vertrouwen in zichzelf. Het kan als een vicieuze cirkel worden gezien. Men heeft nog nooit in het openbaar gesproken en is de eerste keer dus erg zenuwachtig. Door de zenuwen zal de eerste voordracht in het openbaar niet vlekkeloos gaan en dit geeft de werknemer een negatief gevoel. Het bevestigt het idee over zichzelf dat hij/zij niet in het openbaar kan spreken. Vervolgens worden presentaties voor groepen zoveel mogelijk vermeden en wordt een angstig gevoel hiervoor opgebouwd. Wanneer de werknemer er echt niet meer omheen kan en toch in het openbaar moet spreken, zal het negatieve gevoel alleen maar gegroeid zijn. In een presentatietraining zal dus eerst dit angstige gevoel besproken en afgebroken moeten worden. Zodra dit niet meer in de weg zit, is er ruimte voor het trainen van overtuigend spreken.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: