Spreekbeurt

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer een spreekbeurt houden met de presentatietraining

Geeft u binnenkort een spreekbeurt en vindt u het ontzettend eng om te spreken in het openbaar? Meldt u dan aan voor de presentatietraining. Aan de hand van verschillende spreekbeurt oefeningen leert u hoe u zelfverzekerd voor een groep kan staan. U zult merken dat u na de training in staat bent om op een rustige en heldere wijze de spreekbeurt te geven. Bekijk hier de presentatietraining en vraag een vrijblijvende offerte aan!

spreekbeurt

Spreekbeurt-presentatie

Het geven van een spreekbeurt kan spannend en best lastig zijn. Maar het is ook een hele prestatie als het eenmaal is gelukt om deze voor een groep mensen te houden. Een spreekbeurt kan over van alles gaan: over huisdieren, voetbal, films of theater. Wat belangrijk is bij een presentatie is dat de toeschouwers wat leren van jouw verhaal.

Om iemand wat te leren, is het nodig om tijdens de spreekbeurt enthousiast te vertellen over het onderwerp. Het is leuk als het lukt om tijdens de presentatie de anderen net zo enthousiast te krijgen over het onderwerp als dat jij bent. Er zijn verschillende manieren die je kunt gebruiken om het publiek aandachtig naar jou te laten luisteren.

Gooi bijvoorbeeld je talenten in de strijd! Met een duur woord heet dit talent development. Het geven van een spreekbeurt is een goed moment om je eigen talenten te ontwikkelen. Ben jij goed in grappen maken? Gebruik dan jouw grappen in je spreekbeurt om de mensen aan het lachten te krijgen. Een spreekbeurt hoeft namelijk niet alleen maar serieus te zijn; er is best ruimte voor wat humor.
Bij het maken van een spreekbeurt is het belangrijk om rekening te houden met de duur ervan. Wanneer een spreekbeurt te kort is, zullen mensen je verhaal misschien niet goed genoeg snappen en blijven ze met vragen zitten. Wanneer de spreekbeurt te lang is, kan het gevaar bestaan dat mensen afgeleid raken. Baken daarom een tijd af waarin jij je spreekbeurt geeft. Daarbij hoort een strakke planning. Je doet dan als het ware aan time management (Op een goede manier je tijd besteden). Meestal duurt een spreekbeurt tussen de 10 minuten en 30 minuten.
Houd je spreekbeurt over een onderwerp wat leuk is om van te leren. Dit kan bijvoorbeeld iets zijn waar nog weinig mensen van hebben gehoord. Mindfulness kan bijvoorbeeld een leuk onderwerp zijn voor een spreekbeurt. Bij mindfulness draait het om bewuster worden van lichaam en geest. Door meer aandacht te geven aan het hier en nu, leer je je hoofd makkelijker leeg te maken. Zo lukt het beter om tot nieuwe creatieve ideeƫn te komen. Er bestaan in Nederland verschillende trainingen die mindfulness cursussen.
Wanneer het niet zo lekker gaat met het maken van de spreekbeurt, kan een beetje hulp goed van pas komen. Je kunt mensen in je omgeving vragen om je te helpen bij het maken van de spreekbeurt. Iemand die er bijvoorbeeld veel ervaring mee heeft en jou kan voorzien van een beetje coaching. Anders bestaan er ook trainingen die kunnen helpen bij het maken en geven van een spreekbeurt. Met een management training leer je bijvoorbeeld effectief en efficiƫnt een spreekbeurt in elkaar te zetten.
Vervolgens kan de juiste coach jou helpen om op de juiste wijze een presentatie te geven. Dit betekent: zonder trillende handen op een podium staan, maar juist zelfverzekerd!

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: