Teambuilding Spellen Gratis

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan voor teambuilding spellen!

Train je Team biedt verschillende leuke en leerzame teambuilding trainingen aan voor elk soort team. Met behulp van teambuilding spellen komt het team dichter tot elkaar en wordt de samenwerking en communicatie bevorderd. Heeft u interesse in een teambuilding training? Bekijk ons aanbod en vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

teambuilding spellen gratis

Teambuilding met spellen

Een teambuilding is een trainingsactiviteit die er primair voor bedoeld is de groep mensen die de teambuilding volgt nader tot elkaar te brengen. Meestal betreft de teambuilding een groep mensen die bij hetzelfde bedrijf werken en dus collega’s van elkaar zijn, of aldaar in het management zitten of op andere wijze een subafdeling van het bedrijf vormen. Naast trainingen volgen, willen groepen van een groepsbindende activiteit doen. Vaak zijn groepen die een teambuilding volgen leden van een vereniging, die op andere wijze dan de gebruikelijke met elkaar iets leuks willen doen om de band tussen alle leden te versterken en onderling elkaar beter te leren kennen. Het kan een muziekgezelschap betreffen, of bijvoorbeeld een vereniging op sportgebied. Een leuke manier om spelenderwijs met elkaar in contact te komen door het doen van verschillende spellen, binnen of buiten, Oudhollands of modern, actief of rustig, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een teambuilding kan een training zijn, zoals een communicatietraining, maar spellen zijn zeer geschikt vanwege de lol-factor: er kan veel gelachen worden en dat brengt groepsleden zeker nader tot elkaar! Er wordt wellicht minder geleerd dan in trainingen van ander kaliber, maar leuk is het zeker net zo goed. Bovendien kan het gratis zijn.

Gratis spellen doen als teambuilding

Ook een teambuilding hoeft niet duur te zijn, als er gratis spellen worden gedaan. Leuk voorbeeld is een opzet van verschillende ‘grote versies’ van spellen als schaken, dammen, ‘mens erger je niet!’ en sjoelen. De grote variant houdt in dat pionnen en speelstukken uitvergroot zijn en op die manier kan een grote groep bij het spel betrokken worden en meegenieten. De spellen kunnen dan ook buiten worden uitgevoerd en met een grotere groep dan normaal gesproken het geval is. Het kan geschikt zijn als nevenactiviteit voor tijdens trainingen: een deel van de groep volgt de training die wordt aangeboden (bijvoorbeeld een communicatietraining), een ander deel doet een of meerdere spellen. Een vergrote versie van een teambuilding moet wellicht gehuurd worden, maar veel spellen zijn gratis beschikbaar en daarom een betaalbare manier om een teambuilding te houden of een middagsessie van een communicatietraining leuk te maken met een luchtig onderdeel. Bordspellen kunnen overal worden opgezet en zijn in veel gevallen erg vermakelijk: Triviant, Cluedo of Monopolie (als er wat meer tijd beschikbaar is). Ook wat actievere spellen staan bij veel mensen in de kast of de garage: een sjoelbak of een tafeltennistafel bijvoorbeeld is leuk voor een middag gezamenlijk vermaak. Daarnaast kan ook nog gedacht worden aan ‘uitgezette’ spellen als een speurtocht, een ‘levend cluedo’ of een vossenjacht.

Organisatie van spellen als teambuilding: tips

Belangrijk bij het organiseren van een gratis teambuilding met diverse spellen of een groot gezamenlijk spel is een gedegen voorbereiding. Zorg dat alle benodigde onderdelen, voorwerpen, kaarten, attributen, etc. voorhanden zijn en ook enkele reservestukken voor noodgevallen. Controleer of de spellen compleet zijn en ga na of de locatie beschikbaar en geschikt is. Denk aan aankleding en eten en drinken, omdat dit soort zaken van een teambuilding die niet gratis en dus extern georganiseerd is, vaak worden bijgeleverd en –geregeld. Het is onmisbaar voor het slagen van de teambuilding. Denk ook aan duidelijke speluitleg, wat het evenement voor alle deelnemers leuk zal maken.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: