Communicatietraining Oefeningen

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Communicatietraining oefeningen voor een positief groepsgevoel!

Onze communicatietraining biedt een team de middelen voor betere communicatie en samenwerking. Tijdens de communicatietraining zullen de deelnemers aan de hand van verschillende oefeningen meer te weten komen over zichzelf en de anderen. De oefeningen maken de communicatietraining een verhelderende en inzichtelijke ervaring. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over onze communicatietraining!

communicatietraining oefeningen

Communicatietraining oefeningen – ook non-verbaal

Doordat mensen goed kunnen communiceren kunnen wij leven op de huidige wijze. Wij kunnen hierdoor taken verdelen en veel eenvoudiger dagelijkse dingen doen als boodschappen. Communicatietraining oefeningen is voor iedereen belangrijk. Op jonge leeftijd dit leren is wel aangeraden. Voor de studententijd is dit al belangrijk maar op de universiteit werd het mij voor het eerst aangeboden. Voor studenten zijn er communicatietraining oefeningen. Een student heeft academic skills nodig. Een belangrijk onderdeel hiervan is het interviewen. Om goed te kunnen interviewen, moet men goed kunnen communiceren. Hiervoor krijgt men communicatietraining oefeningen. Men denkt dan vaak alleen aan verbale communicatietraining terwijl het non-verbale deel ook belangrijk is. Denk bijvoorbeeld aan knikken, een actieve maar rustige houding en op de juiste manier zitten. Als u niet op de juiste manier zit, zult u of uw gesprekspartner lastig weg kijk mogelijkheden krijgen. Dit beïnvloed het interview negatief. Het verbale deel is natuurlijk nog wel het belangrijkst. Woordkeuze is en juiste vragen stellen is het belangrijkst. De geïnterviewde moet weten wat er wordt bedoelt en gevraagd.

Communicatietraining oefeningen – ook non-verbaal

Er zijn meerdere communicatietraining oefeningen. Één op één is heel anders dan in een groep. Hoe groter de groep, hoe lastiger het is om te communiceren. Teambuilding is het belangrijkst in een groep. De groep moet het met elkaar eens kunnen worden, taken verdelen en betrouwbaar zijn. Alle ideeën op een hoop gooien en vervolgens democratisch beslissen wat het beste idee is, is een goede manier om te doen wat de meerderheid wil. Maar een betere manier is om voor het democratisch beslissen, eerst te argumenteren waarom het ene idee beter is dan het ander. Wanneer men niet open staat voor andere ideeën, zal het lastig zijn om elkaar over te halen. Een open houding is daarom ook zeer belangrijk. Toch is juiste woordkeus het belangrijkst. Wanneer je vind dat een ander persoon uit uw groep een belachelijk idee heeft, is het niet handig om het meteen af te keuren. Luisteren en eerst nadenken, daarna pas handelen en communiceren is vaak de beste optie.

Communicatietraining oefeningen – academic skills

Een sollicitatie gesprek is waarschijnlijk één op één terwijl een presentatie voor een groep is. Aan de hand van de gelegenheid zult u anders moeten communiceren. In beide gevallen moet u het beste uit uzelf halen en het beste van u laten zien. Voor presenteren is er presentatietraining bij het vak academic skills. Dit betekend een open houding (non-verbaal) maar ook duidelijk articuleren en met VOLUME. Niet verstaanbaar zijn zorgt ervoor dat de luisteraars hun best moeten doen om het te kunnen verstaan. Dit kost meer moeite waardoor de luisteraars waarschijnlijk niet meer zullen luisteren.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: