Drama

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Met een training drama komt uw team nader tot elkaar!

Voor veel mensen is het moeilijk om zich goed uit te drukken in het bijzijn van anderen. Dit kan een probleem opleveren wanneer mensen in teams samenwerken. Door het doen van een training drama leren deelnemers zich op een professionele en heldere manier uit te drukken naar andere teamleden. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan voor de training drama!

drama

Het ontstaan van drama

Het woord drama of dramatiek is afgeleid van het Griekse woord δράμα (drama) dat handeling betekent. Als genre vertoont het drama talrijke afsplitsingen, waarvan de belangrijkste het toneel blijspel en het toneel treurspel zijn. Sommigen verstaan onder “drama” enkel het ernstige toneel.
In het oude Griekenland werden er, binnen het kader van de eredienst voor de god Dionysos, zangwedstrijden gehouden waaraan alleen koren van mannen konden deelnemen. Iedereen ging voor de winst. De winnaar van deze zangwedstrijd kreeg een bokje (“tragos”) mee naar huis als beloning. Voor deze zangwedstrijden werd een geïmproviseerd terrein klaargemaakt met een dansvloer en daaromheen in een halve cirkel de zitplaatsen voor toeschouwers. Op een gegeven moment maakte één iemand zich los van het zanggroepje en voerde met de rest van het koor een lied uit met een vraag-antwoord-spel. Dat was de oervorm van de voor het drama kenmerkende dialoog (communicatie). Het Griekse toneel werd een samenwerking tussen de spelers. Sindsdien voerden de oude Grieken toneel op. Het religieuze karakter van de toneel opvoeringen verklaart ook waarom in het oude Griekenland een theater vaak dichtbij grote tempels voor één of meerdere goden werden gebouwd.

Theater in het Bedrijfsleven

In veel bedrijfstrainingen wordt drama gebruikt. Door theater oefeningen krijg je zelfinzicht, het samenwerken ontwikkelt zich en door theater oefeningen kun je communicatiedoelstellingen op een afstand bekijken. Als je drama speelt is het belangrijk dat je ‘in het moment’ bent. Hier kun je een mindfulness training voor volgen om je concentratieproblemen te verhelpen. Ook is drama een effectieve manier om tijdens het houden van een presentatie meer charisma (uitstraling) te krijgen. Drama wordt vaak ingezet tijdens teambuilding om de bedrijfscultuur te bevorderen. Ook wordt drama gebruikt als je als manager een management training volgt. Door drama kun je beter leren acteren. Dit is handig wanneer je meer succes wilt als je aan acquisitie doet. Als je een dramastuk speelt is het belangrijk dat je alles op tijd doet en met stress om kunt gaan. Dit is te trainen in een time management training.
Bij theater is het belangrijk dat je je bewust bent van je lichaamstaal. Daarom worden theateroefeningen ook vaak in NLP trainingen gebruikt.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: