Mindfulness Yoga

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Ontstress met mindfulness yoga!

Werk kan nu eenmaal voor stress zorgen binnen een team. Om stress en de daarbij horende gevolgen te voorkomen is het raadzaam om meer te leren over mindfulness yoga. Tijdens deze training leren uw medewerkers om meer te leven in het hier en nu. Mindfulness yoga is een effectieve manier om stress tegen te gaan en ontspannen te kunnen werken. Vraag hier een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aan!

mindfulness yoga

Mindfulness is een effectieve oplossing

Stress is iets waar wij in de westerse wereld veel mee te maken hebben. Wij zijn vaak druk bezig, hebben haast en zijn veel aan het werk. Deze dingen brengen stress met zich mee. Stress is een proces dat wordt veroorzaakt door een stressor. Een stressor zorgt ervoor dat het hormoon cortisol in de bloedbaan wordt afgescheiden. Dit verhoogt de bloedsuikerspiegel en veroorzaakt stress. Stress kan goed van pas komen: het kan namelijk de prestatie verbeteren. Dit komt goed van pas wanneer er bijvoorbeeld op werk een deadline is. Een beetje stress kan dan helpen om de opdracht op tijd af te hebben. Echter werkt teveel stress juist averechts. Het vermindert juist de prestatie en langdurige blootstelling aan stress kan gevolgen hebben voor de gezondheid. Het tast het afweersysteem aan; mensen die veel last van stress hebben zijn vaker ziek en lopen meer kans op klachten. Het is daarom van groot belang dat stress wordt aangepakt. Hoewel is gebleken dat het moeilijk is voor mensen om stress zomaar te lijf te gaan, zijn er wel degelijk manieren om beter met stress in het lichaam om te gaan. Mindfulness yoga is een zeer effectieve manier om te leren beter met stress om te gaan. Mindfulness yoga laat iemand op een andere manier naar de werkelijkheid kijken. Een werkelijkheid waar stress geen rol hoeft te spelen.

Mindfulness yoga

Bij mindfulness yoga gaat het om het luisteren naar en het begrijpen van het lichaam. De hele dag zijn we in de weer en zijn er processen gaande in ons lichaam waar we ons helemaal niet bewust van zijn. Bij mindfulness yoga leer je je bewuster te worden van deze processen zodat je ook in het vervolg beter weet hoe je hier mee om kunt gaan. Trainingen waar mindfulness yoga wordt gegeven zijn niet zweverig, maar juist heel concreet. Worden bij een management training of een teambuilding training bepaalde communicatie-doelstellingen opgesteld om een doel te bereiken, bij mindfulness yoga worden er doelstellingen vastgesteld die betrekking hebben op het lichaam. Door middel van goede coaching zijn er allerlei oefeningen en meditatie-technieken aan te leren die je helpen beter te ontspannen en je meer bewust te maken van je lichaam.

Het volgen van mindfulness yoga heeft grote positieve gevolgen voor lichaam en geest. De mate van stress wordt aanzienlijk verminderd. Hierdoor ben je bijvoorbeeld beter in staat om tot hoge prestaties te komen op het werk. Lukte het eerst niet of nauwelijks om een klus op tijd af te krijgen, na het doen van mindfulness yoga zal time management een stuk makkelijker gaan. Hierdoor hou je tijd over om aan andere zaken te besteden.
Naast het feit dat de prestaties zullen stijgen, zul je ook merken dat je een stuk gezonder door het leven zal gaan. Mindfulness yoga verbetert als het ware je hele presentatie. Je zal merken dat je een stuk zelfverzekerder en meer ontspannen door het leven zult gaan. Dit heeft ook weer positieve gevolgen voor de manier waarop je wordt benaderd door anderen.
Door het doen van mindfulness yoga word je je bewuster van jezelf en leer je beter wat jouw talenten zijn. Dit talent development is dus een positief neveneffect van mindfulness yoga. Je komt erachter waar jouw talenten liggen en leert deze op de goede momenten in te zetten. Al met al zorgt mindfulness yoga voor een wisselwerking van de positieve effecten. Stress maakt hierbij steeds minder kans om de kop op te steken.  

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: