Actief bedrijfsuitje

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Een leerzame training en actief bedrijfsuitje in één!

Onze bedrijfstrainingen zijn niet alleen leerzaam en waardevol voor uw team, ze zijn ook nog eens heel leuk om te doen. Bij ons heeft u naast een serieus programma, ook een leuk en actief bedrijfsuitje voor het hele team op het menu staan!

Een actief bedrijfsuitje zorgt voor ontspanning

Medewerkers van een bedrijf werken dag in dag uit hard voor de business. Zij hebben hart voor de zaak en proberen zo productief mogelijk te werk te gaan. De werkzaamheden kunnen uitdagend zijn en het beste uit iemand naar boven halen. De werkzaamheden kunnen soms ook moeilijk en stress verhogend zijn. Zo kan iemand ontzettend opzien tegen het doen van een presentatie voor een groep. Iemand kan hier zo’n last van hebben waardoor dit stress en spanningen oplevert. Ook binnen teamverband kunnen problemen ontstaan. Op de werkvloer kan het dan chaotisch zijn en de sfeer gespannen. Om voor deze periode een oplossing te bieden, is er een actief bedrijfsuitje. Een actief bedrijfsuitje is een personeelsuitje waarbij alle medewerkers van een bedrijf de kans wordt gegund om de dagelijkse rompslomp van zich af te schudden en goed te ontspannen.

Actief bedrijfsuitje – focus op lichaam

Er bestaan veel verschillende bedrijfsuitjes. Een actief bedrijfsuitje is er voor bedoeld om de geest leeg te maken door de focus te leggen op het lichaam. De naam zegt het al: tijdens een actief bedrijfsuitje is het hele team actief bezig met een opdracht of activiteit. Tijdens een zo’n bedrijfsuitje kan aan verschillende activiteiten worden gedaan. Zo kan je bij een bedrijfsuitje gaan skiën in een indoor skipark of gaan bomen klimmen in het Amsterdamse bos. Er is voor elk wat wils. Een actief bedrijfsuitje kan ook verschillen naar uithoudingsvermogen. Een actief bedrijfsuitje kan bijvoorbeeld zeer arbeidsintensief zijn. Hierbij kunt u denken aan mountainbiken door de Veluwen. Een actief bedrijfsuitje kan ook minder intensief zijn. Hierbij kunt u denken aan fietstocht door een stad. Waar het op neerkomt is dat bij actief bedrijfsuitje de nadruk ligt op wat doen. Het hele team doet hier aan mee. Wanneer iedereen zich tijdens een actief bedrijfsuitje ook daadwerkelijk actief inzet, is het voor het hele team een dag om nooit te vergeten.

Actief bedrijfsuitje – aandacht

Een actief bedrijfsuitje heeft meerdere voordelen. Zo zorgt een actief bedrijfsuitje ervoor dat de aandacht even op iets anders is gericht. Het is goed dat medewerkers hart voor de zaak hebben en hier een hele werkdag mee bezig zijn. Soms is het echter goed om de focus even ergens anders op te richten. Door met het lichaam bezig te zijn, kan het hoofd leeg gemaakt worden. Dit vermindert stress en spanningen die door werken kunnen ontstaan. Een tweede voordeel van het doen van een actief bedrijfsuitje is dat er aan meerdere dingen aandacht wordt besteed. Tijdens een actief bedrijfsuitje wordt er ook gedaan aan teambuilding. Bij een actief bedrijfsuitje is het van belang dat de groep goed samenwerkt en overlegt. Bij een actief bedrijfsuitje waar raften centraal staat, is het bijvoorbeeld belangrijk dat iedereen communiceert waar naartoe wordt gevaren. Ook dient iedereen tegelijk te roeien, omdat de boot anders kapseist. Tijdens een actief bedrijfsuitje wordt de groep meer tot elkaar gebracht. Dit verbetert de sfeer, de samenwerking en de productiviteit binnen het team. Deze leermomenten kunnen vervolgens ook op de werkvloer worden toegepast.

Actief bedrijfsuitje – bedrijfstraining

Een actief bedrijfsuitje staat onder leiding van een coach. Het is namelijk belangrijk dat de medewerkers tijdens een actief bedrijfsuitje goed worden begeleid. Vooral bij een actief bedrijfsuitje waarbij veel van het lichaam wordt gevraagd, is goede coaching van belang. Een actief bedrijfsuitje kan in de vorm van een bedrijfstraining worden gegoten. Bedrijfstrainingen zijn ervoor bedoeld om de medewerkers wat nieuws te leren, bepaalde problemen op te lossen of het bepaalde werkzaamheden te verbeteren. Een bedrijfstraining is functioneel voor een bedrijf en hoeft helemaal niet saai te zijn. Een actief bedrijfsuitje kan gecombineerd worden met een bedrijfstraining. Zo wordt het doen van een actief bedrijfsuitje interessant, leerzaam en leuk.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: