Mediatraining Online

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Boek de mediatraining gemakkelijk online!

Veel mensen vinden het moeilijk om te spreken in het openbaar en zo de boodschap duidelijk over te brengen. Dit kan knap lastig zijn wanneer u regelmatig met de media in contact komt. Om obstakels te overwinnen, kunt u een mediatraining online boeken. In een dag wordt u geleerd om zelfverzekerd vragen te beantwoorden en de boodschap helder over te brengen. Vraag online een vrijblijvende offerte aan voor de mediatraining!

mediatraining online

Communiceer beter online

Als kind was ik zeer slecht in het communiceren met anderen. Ik was zeer verlegen en durfde meestal mijn mond niet open te trekken in het bijzijn van vreemden. Nu vind ik het zelf nog steeds zeer eng om voor een grote groep te spreken. Meestal begin ik dan te stotteren of te hakkelen. Spreekbeurten, presentaties en debatten zijn voor mij dan ook geen pretje. Mijn docente Nederlands raadde mij vorig jaar dan ook aan om een mediatraining online te volgen om beter te leren communiceren. Je leert op zo een cursus namelijk niet alleen duidelijk articuleren en te spreken met volume. Je leert ook hoe jouw houding door andere kan worden op gevat. Soms komen mensen van nature agressief, ongeïnteresseerd of afstandelijk over zonder dat zij dit door hebben. Een communicatietraining voorbeeld wat zij aan mij gaf bestond uit verschillende situaties bij het voorstellen. Zo is de manier waarop je binnenkomt al zeer belangrijk. Kom je binnen met je schouders recht, je kin omhoog en een zelfverzekerde blik in de ogen dan kom je krachtig over. Kom je binnen met je schouders gezakt en blijf je met je ogen wegkijken dan wordt je meestal als zwak gelabeld. Het zelfde geldt voor het geven van een handdruk. Een klam, slap handje is een typisch voorbeeld van hoe het niet moet. Een handdruk moet ferm zijn, stevig maar niet te stevig; het is immers ook niet beleefd om de ander zijn of haar er af te knijpen.

Mediatraining online voor iedereen

Communicatietraining is niet alleen handig voor volwassen ook een communicatietraining voor kinderen blijkt zeer nuttig te zijn. Uit onderzoek is ook gebleken des te vroeger men begint met het leren van public speaking des te beter men als tiener en volwassene kan spreken. Ook is de kans dat je last krijgt van angsten zoals plankenkoorts vele malen kleiner.
Als je erover na denkt is dit best logisch, als iemand als kind heeft geleerd dat spreken voor een groep niet eng is, dan zal deze gedachte deze persoon ook altijd bij blijven.
Ik ben dan ook een voorstander voor mediatraining online op de basisschool.
Nu is het al zo dat sommigen van nature beter zijn in de kunst van het speechen en/of debatteren. Een voorbeeld te noemen van een goede debater is Femke Halsema. Een aantal jaar geleden heeft zij zelfs de Thorbecke prijs gewonnen Wat haar nu zo goed maakte was dat ze haar punt wist te maken zonder dat het langdradig werd en zij haar tegenstanders argumenten met de grond gelijk kon maken. Job Cohen daarentegen begint als hij in het nauw komt net zoals ik te hakkelen en te stotteren. Mediatraining is voor hem een must.
Een ander struikelblok voor politici is het speechen of spreken in een andere taal. Dit merkte je vooral bij de heer Wilders. In de tweede kamer komt hij redelijk krachtig over of hij nu onzin roept of niet. Echter toen hij een speech hield in New York werd het pijnlijk duidelijk dat hij geen natuurtalent in het speechen is. Een mediatraining online Engels had geen kwaad gekund.
Helaas onderschatten de meeste mensen de kracht van goed kunnen praten in het openbaar. De kracht van goed kunnen debatteren en speechen wordt door velen afgedaan als overbodig. Men denkt vaak dat anderen toch wel luisteren ook spreek je niet zo gemakkelijk. Het vullen van communicatie vacatures waarbij wordt geëist dat men goed kan debatteren is dan ook zeer moeilijk tegenwoordig. De meeste werkgevers lossen dit op door al hun personeel een mediatraining online te laten volgen. Mediatraining online mag niet worden onderschat in de huidige maatschappij waarin het communiceren zo belangrijk is. Goed kunnen speechen is een kracht. De afgelopen week ben ik al grotendeels over mijn ‘angst’ voor public speaking af gekomen. Toch ga ik na de introductieweek nog een mediatraining online volgen via het communicatietraining onderwijs om door veel communicatie oefeningen beter te leren communiceren en zo in de toekomst beter te kunnen spreken en praten voor een grote groep mensen.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: