Waarom een Teamuitje

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Waarom een teamuitje een goed idee is!

Vraagt u zich weleens af waarom een teamuitje nut heeft? Wij kunnen u verzekeren dat onze teambuilding activiteiten bijdragen aan de sfeer en de communicatie binnen de groep. Tijdens onze teambuilding trainingen wordt het positieve groepsgevoel versterkt en bestaande barrières opgeheven. Wilt u meer weten waarom een teamuitje voor uw bedrijf geschikt is? Bekijk het aanbod en vraag een vrijblijvende offerte aan!

waarom een teamuitje

Bedrijfsuitje

Er is een trend zichtbaar in het bedrijfsleven. Steeds meer instanties en organisaties kiezen ervoor om een personeelsuitje te organiseren. Sommigen doen dat jaarlijks, maar voor andere bedrijven is het bedrijfsuitje iets dat meermaals per jaar op de agenda terugkomt. Op een dergelijk uitje wordt het hele team of zelfs het hele bedrijf meegenomen om buiten het werk om iets te ondernemen. Waarom een teamuitje zo nuttig blijkt te zijn, en hoe het een grote rol speelt bij teambuilding, wordt uitgelegd in de onderstaande alinea’s

Waarom een teamuitje bevorderlijk is voor het bedrijf

In de eerste plaats is een personeelsuitje gericht op ontspanning. Het biedt het personeel een moment van rust en afleiding, wat moet voorkomen dat er op de werkvloer een sleur ontstaat. Tijdens het bedrijfsuitje krijgt het personeel de mogelijkheid om de hoge druk die bestaat tijdens de werkweek achter zich te laten, met als gevolg dat de stress die daarbij kan ontstaan een uitlaatklep krijgt.
Een andere reden waarom een teamuitje belangrijk is voor het bedrijf is dat een werknemer zijn of haar collega’s leert kennen in een andere setting. Een personeelsuitje gaat vrijwel altijd gepaard met een leuke activiteit. Deze gezellige situatie zorgt ervoor dat mensen zichzelf op een andere manier presenteren. Met de afwezigheid van de dagelijkse taken en hiërarchie van de werkvloer kunnen sommige mensen echt ontpoppen. Dit is een leuke manier om je team beter te leren kennen. Met een groep die op deze manier aan teambuilding doet verhoogt dit het onderlinge begrip, en ontstaat er een prettigere sfeer binnen en tussen de teams.
Een bedrijfsuitje kan ook een goede gelegenheid zijn voor mensen om bepaalde dingen te bespreken die op de werkvloer minder passen. Denk hierbij aan de manier waarop mensen in een team met elkaar omgaan, of bepaalde handelingen die binnen het kantoor een gewoonte zijn geworden, maar niet zozeer wenselijk zijn.
Een personeelsuitje biedt mensen ook de kans om collega’s te leren kennen die bijvoorbeeld werkzaam zijn op andere afdelingen of kantoren. Het leven op het werk kan zo meer diversiteit bevatten dan een werknemer in de eerste instantie zou denken.

Waarom een teamuitje: Teambuilding binnen het bedrijf

Spanningen binnen een team kunnen funest zijn voor goede en efficiënte samenwerking. Ook gebrek aan motivatie onder de teamleden verzwakt het team als geheel, dit komt de prestaties niet ten goede. Een bedrijf opereert beter wanneer deze is opgebouwd uit optimaal functionerende eenheden; teams waarbinnen mensen zich op hun plek voelen. Teambuilding is hier dus noodzakelijk. Een bedrijfsuitje leent zich bij uitstek voor teambuilding omdat het de omgeving verandert. Het laat de gebruikelijke sfeer en rolverdeling links liggen, en er wordt een nieuwe situatie gecreëerd. Tijdens het personeelsuitje leren mensen op een andere manier met elkaar communiceren en samenwerken. De manier waarop zij elkaar hier leren kennen, en de kennis die zij over elkaar opdoen tijdens dit bedrijfsuitje, wordt weer mee teruggenomen naar de normale situatie binnen het bedrijf. Het personeelsuitje zorgt ervoor dat mensen beter op elkaar ingespeeld raken. Dit is precies waarom een teamuitje zo efficiënt is.
Binnen het team zal de inzicht worden verhoogt over wat men van elkaar zal verwachten, en hoe men met elkaar om dient te gaan. Dit alles heeft als gevolg dat een bedrijf na een bedrijfsuitje als prettiger zal worden ervaren door het personeel, en blijk zal geven van verhoogde productiviteit.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: