IJsbrekers

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer ijsbrekers met uw hele team!

IJsbrekers helpen u en het team om de werksfeer te optimaliseren. Met behulp van ijsbrekers is het een stuk makkelijker voor de teamleden om elkaar te benaderen en te communiceren. Tijdens een van onze teambuilding trainingen leren de deelnemers verschillende ijsbrekers die in werksituaties gebruikt kunnen worden. Bekijk hier onze trainingen en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

ijsbrekers

IJsbrekers versterken teambuilding

Teambuilding is bedoeld voor het versterken van een band tussen verschillende mensen van een groep. Dit wordt meestal gebruikt bij bedrijven, waarbij subgroeperingen van het bedrijf meedoen aan een Teambuilding opdrachten. Het nut van het uitoefenen van de Teambuilding opdrachten oftewel Teambuilding oefeningen is dat men elkaar beter leert kennen, leert te vertrouwen en zo beter samen leert te werken. Teambuilding is niet alleen handig voor de sociale contacten van mensen in een bedrijf, maar het is ook economisch handig. Want als een team elkaar beter kent en elkaar leert te vertrouwen kan een bedrijf veel efficiënter werken en betere prestaties leveren.

Ijsbrekers-Kennismakingsspelletjes

Het moeilijkste van teambuilding is het leren kennen van je collega’s. De meeste mensen scheiden hun privé leven namelijk erg van hun werk leven. De stap om de grens van het privé leven en het werk leven te vervagen blijft erg moeilijk. Bovendien is het vaak lastig om die eerste stap te maken zodat het ijs wordt gebroken. Er zijn zogenaamde ‘Ijsbrekers’ nodig om dit op gang te helpen. Ijsbrekers zijn spelletjes of handelingen die de spanning een beetje weg halen en ervoor zorgen dat de mensen elkaar beter leren kennen. Er zijn zowel Samenwerkingsspelen als Kennismakingsspelen die functioneren als Ijsbrekers.
Het Kennismakingsspel Ijsbreker is het “Gekke Kekke Kaarten Spel”.
Hierbij gaat men in een grote kring zitten zodat elk persoon elk ander willekeurig persoon in de groep kan zien. In het midden van de groep ligt een stapel met kaartjes. Op deze kaartjes staan opdrachten of vragen. De vragen zijn echt bedoeld om iemand te leren kennen en de opdrachten zijn bedoeld om alles een beetje grappig te maken. Iedereen pakt om de beurt een kaartje.
Voorbeelden van vragen kunnen zijn: Vertel een leuk verhaal wat je mee hebt gemaakt, een speciaal kenmerk van jezelf, iets grappigs over jezelf. De vragen zijn bedoeld om echt informatie over een persoon te weten. Hierbij kunnen dus ook saaie vragen zijn als: Waar woon je?
– Een voorbeeld van een opdracht is bijvoorbeeld het nadoen van een dier voor een minuut. Voorbeelden van zulke dieren zijn een grizzly beer, varken, hond, gorilla of leeuw . Er worden dan zoveel als mogelijk (rare/grappige) dieren op kaartjes gezet. De bedoeling is dat de collega’s proberen te raden welk dier je na doet.
– Een andere opdracht kan zijn dat men probeert iets uit te beelden zonder te zeggen wat het is. Voorbeelden hiervan zijn een badeend, fluitketel of fiets. Dit kunnen dus heel alledaagse dingen zijn.
Een ander Kennismakings Ijsbrekers spel is het “Karakter spel”.
Hierbij zit men wederom in een kring en zijn er kaarten met karaktereigenschappen over de grond uitgespreid. Iedereen pakt om de beurt een karaktereigenschap die hij of zij vind dat bij zich past. Vervolgens legt diegene dan ook uit waarom deze karaktereigenschap bij hem of haar past. De bedoeling is dat er zowel leuke, grappige, slechte, stomme en goede karaktereigenschappen bij liggen. Iedereen pakt eerst een positieve karaktereigenschap en vervolgens een negatieve karaktereigenschap. Als de collega’s elkaar al wat beter kennen, kunnen zij ook karaktereigenschappen pakken voor een andere collega en uitleggen waarom ze vinden dat die karaktereigenschap past bij deze persoon. Als dat wordt gedaan is het wel handig om alleen positieve karaktereigenschappen van je mede collega te pakken en niet negatieve, want dan kunnen ruzies ontstaan.

Ijsbrekers-samenwerkingsspel

Een Samenwerkingsspel Ijsbreker is het “Jat de schatkist spel”.
Hierbij wordt de groep in twee delen verdeeld. Iedereen doet een wit t-shirt aan en krijgt een paintball geweer. Een groot vierkant stuk dichtbegroeid bos wordt in twee delen verdeeld. Elke groep zet zijn schatkist ergens in het bos neer. De bedoeling is dat je doormiddel van samenwerken de tegenstander uitschakelt en zijn schatkist veroverd naar jou helft van het bos.
Een ander Samenwerkingsspel Ijsbreker is het “Glazen stapel spel’’.
Hierbij probeert men zo veel als mogelijk glazen bier of wijn op elkaar te stapelen.
Teambuilding spelletjes voorbeelden.
Nadat men de Ijsbrekers: “Het Gekke Kekke Kaarten Spel”, “Karakter Spel” ,“Het jat de schatkist Spel” en het “Glazen stapel spel” hebben gedaan, is het tijd voor Teambuilding spelletjes scouting.
Voorbeelden van zulke Teambuilding Spelletjes Scouting is:
– Survival tocht.
– Meedoen aan ‘Ter Land Ter Zee en in de Lucht’ programma. Hierbij maakt men samen een leuk voertuig en gaat met zo veel als mogelijk mensen in het voertuig zitten en doet mee aan het programma.
– Raften in de Ardennnen.
– Liften naar Berlijn.
– Indoor of Outdoor klimmen.
– Grotbiken in Valkenburg.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: