Kinderen beter leren Communiceren

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De communicatietraining om kinderen beter te leren communiceren!

Onze communicatietraining is gericht op de verbetering van de samenwerking, de communicatie en het begrip binnen een team. Dit maakt de training in het speciaal geschikt voor teams die werken in het onderwijs. Wanneer teamleden beter worden in communiceren, kunnen zij dit ook de kinderen leren. Bekijk hier onze communicatietraining en vraag een vrijblijvende offerte aan!

kinderen beter leren communiceren

Leer kinderen communiceren

Als je kinderen beter wil leren communiceren kan je dat op verschillende manieren doen. De eerste stap is natuurlijk dat deze kinderen moeten leren communiceren. Als ze hier namelijk nooit mee begonnen zijn, zal dit een vrij lastig verhaal gaan worden. Kinderen beginnen vrij vroeg met communiceren. Namelijk direct vanaf hun geboorte. Ze kunnen dit op het begin zeker nog niet goed, sterker nog, het lijkt eigenlijk nergens op. Een beetje krijsen en dan ook nog verwachten dat je eten krijgt. Het belangrijkste is dus de ervaring, deze begint al vanaf de geboorte.

De volgende stap is dat je kinderen communicatietraining oefeningen gaat geven om kinderen beter te leren communiceren. Dit kunnen vrij makkelijke oefeningen zijn, maar ook vrij moeilijke oefeningen. Een kind zal het immers makkelijker hebben als hij moet zeggen ‘ik heb honger’ dan wanneer hij of zij moet zeggen ”zou ik alstublieft iets te eten mogen”. Dit zal je per leeftijd aan moeten passen en zal ook bij iedereen anders zijn.
De logische volgende stap is communicatietraining voor kinderen. Dit natuurlijk ook om de kinderen beter te leren communiceren. Je moet dan denken aan trainingen als ‘welterusten’ zeggen, voor het slapen gaan. Dit zijn natuurlijk vrij eenvoudige dingen.
Communicatietraining onderwijs is natuurlijk ook erg belangrijk. Het is erg belangrijk dat de kinderen beter leren communiceren op de basisschool. Zowel verbaal als non verbaal. Een kind moet ook leren om boos te kijken, als hij boos is. Hij moet niet tegen zijn vriendjes zeggen: ‘Ho stop, kap ermee’ met een brede grijns op zijn gezicht.

Communicatie in media voor kinderen

Wat nu misschien nog niet zo heel belangrijk lijkt, maar wat zeker wel heel belangrijk gaat worden is mediatraining in het onderwijs. Dit gaat een heel belangrijk facet worden in het kinderen beter leren communiceren. Tegenwoordig wordt alles steeds meer op internet gezet. Alles wordt steeds meer en meer verspreid. Verschillende media nemen de macht over. Om de kinderen hier goed op voor te bereiden is het erg belangrijk dat ze hier goede training voor krijgen. Deze communicatie training houdt in dat kinderen moeten gaan leren hoe ze iets op Facebook gaan zetten, of hoe ze iets op Twitter moeten posten. Je denkt nu misschien dat dit nog niet zo belangrijk is, maar geloof mij, dit gaat heel belangrijk worden. Hoe ga je dit deze kinderen leren? Je zet ze gewoon allemaal achter een computer en laat ze één voor één iets op internet posten. Ze mogen zelf helemaal bepalen wat ze posten. Op deze manier kunnen ze namelijk enorm hard op hun bek gaan en leren ze van hun fouten.

Communicatie voor de toekomst

Als laatste belangrijk facet in het kinderen beter leren communiceren is natuurlijk de sollicitatiegesprekken procedures. Deze zijn voor kinderen erg belangrijk als ze dertien zijn en graag een krantjes in de wijk willen gaan rondbrengen. Iedereen weet natuurlijk dat deze sollicitatieprocedures enorm hard zijn. De kinderen worden enorm streng beoordeelt. Als ze dit ook niet zouden doen, zou er niet altijd goed op de juiste manier reclame voor je op de deurmat liggen. Deze training communicatie vacatures, zijn natuurlijk erg belangrijk.

Kortom, het belang bij kinderen beter laten communiceren zit in vele facetten. Het is erg belangrijk dat met al deze facetten rekening gehouden wordt, anders wordt het helemaal niks met deze kinderen. Deze kinderen zullen toch de nieuwe generatie worden. Een erg belangrijke generatie, want onder andere zij moeten ervoor zorgen dat wij straks lekker van ons pensioentje kunnen gaan genieten.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: