Voetbaltrainingen Geven

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Voetbaltrainingen samen met een teambuilding geven!

Het is altijd weer een uitdaging om goede voetbaltrainingen te geven. Het doel is om de spelers als een hecht team te laten spelen. Zo kunnen de beste resultaten behaald worden. Het is raadzaam om eens een teambuilding te geven aan de spelers naast de gebruikelijke voetbaltrainingen. Train je Team biedt trainingen die de communicatie en samenwerking binnen het team aanzienlijk kunnen verbeteren. Bekijk het aanbod van teambuilding trainingen en doe een vrijblijvende aanvraag!

voetbaltrainingen geven

Voetbaltrainingen geven aan kinderen

Bij het voetbaltrainingen geven is het doel om de spelers zo goed mogelijk te leren voetballen. Beginnende voetballers worden basisvaardigheden aangeleerd zoals dribbelen, pasen, schieten en de bal aannemen. Als de spelers op jonge leeftijd beginnen, wat vaak het geval is, zal dit gemakkelijker gaan dan wanneer de spelers al wat ouder zijn. Om deze reden worden veel jongens, maar ook sommige meisjes, aangemeld bij een voetbalvereniging op een leeftijd van 5 of 6 jaar. Wanneer deze kinderen dan de puberteit hebben bereikt spelen zij voetbal op hoog niveau. Als de voetballers na verloop van tijd beter worden in deze vaardigheden kan worden gewerkt aan het teamspel. Het teamspel draait allemaal om het een worden van de groep, zodat men weet wat ieder van elkander kan verwachten. Zo leren spelers elkaar te waarderen, en wordt een groepstactiek opgebouwd waarmee het beste resultaat behaald zal worden.

Voetbaltrainingen geven-energizers

Bij het voetbaltrainingen geven zelf is het belangrijk dat de spelers de trainer respecteren, aangezien deze de meeste wijsheid bezit over het spel en bereid is deze kennis over te dragen aan zijn leerlingen. Wanneer dit het geval is zullen de spelers het spel het snelste en het beste oppakken waardoor het team beter wordt. Daarom zijn er verschillende typen trainingen voetbal, bijvoorbeeld een speciale training gericht op het inschieten of stoppen van penalty’s of een training gericht op de wendbaarheid met de bal. Wanneer de trainer ziet dat het voetbaltrainingen geven weinig zin heeft omdat de spelers uitgeput zijn of weinig motivatie hebben, worden energizers trainingen gegeven. Deze trainingen zijn erop gericht om de spelers energie en motivatie te geven, dit kan worden bereikt door verschillende warming-ups te geven, of spellen te spelen om het teamgevoel te versterken. Om deze spelers niet alleen te laten staan, zullen deze trainingen altijd met het gehele team worden gegeven. Zodat zelfs als het team niet per se bezig is met voetbal, het spel zal verbeteren. Tijdens deze energizers trainingen kunnen het vertrouwen in medespelers en de motivatie verder opgebouwd worden dan door middel van alleen normale voetbaltrainingen. Sommige trainers zijn beter in het voetbaltrainingen geven dan andere trainers. Voor deze goede trainers zijn speciale trainingen voetbal voorbereiding waar hen geleerd wordt elke training goed voor te bereiden, zodat het team alles uit de training kan halen. Wanneer trainers beter zijn dan andere zullen deze trainers gevraagd worden voor voetbalclubs die spelen op professioneel niveau. Op dit hogere niveau is niet alleen de waardering en het zien van de progressie van het team de beloningen voor de trainer, maar wordt deze vaak ook veel geld betaald. Veel eredivisie clubs en nationale teams hebben hoogbetaalde trainers, zodat deze teams de juiste training krijgen voor het niveau dat behaald moet worden.

Voetbaltrainingen geven-vertrouwen

Het voetbaltrainingen geven op dit hogere niveau vindt ook plaats op betere grasmatten dan de velden van lokale voetbalclubs. De spelers die in deze teams spelen moeten een goede vertrouwensband hebben opgebouwd met hun trainer zodat zij hem blind kunnen volgen tijdens voorbereidingen voor moeilijke wedstrijden. Voetbal is een teamsport, door veel trainingen te geven zal het voetbalteam steeds beter worden, en zal het gaan functioneren als een groep. Het team wordt hierdoor sterker en leert elkaar goed kennen, niet alleen op het voetbalveld maar ook daarbuiten. Op hoog niveau is dit laatste punt vaak een lastig punt om te bereiken, in internationale teams of clubs die op hoog nationaal niveau spelen komen de spelers namelijk vaak uit verschillende regio’s of zelfs uit verschillende landen. Hierdoor hebben de spelers niet een gezamenlijke noemer en zullen zij minder goed spelen in teamverband, zoals te zien was bij het Nederlandse nationale voetbalteam tijdens het afgelopen EK.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: