NLP

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

NLP werkt voor uw team!

Neuro-Linguittic Programmeren, ofwel NLP, is een effectieve methode om nieuwe vaardigheden op te doen. NLP biedt de mogelijkheid om bepaalde expertise aan te leren, zonder dat u de lange weg hoeft af te leggen die normaal gesproken nodig is. Is uw interesse gewekt en zou u hierin een training met het team willen doen? Vraag hier een vrijblijvend en kosteloos adviesgesprek aan!

nlp

Wat is NLP

NLP is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. Het werd ontwikkeld in de jaren zeventig van de twintigste eeuw aan de Universiteit van Californi├ź. De grondgedachte is dat vaardigheden van zogeheten experts in kaart worden gebracht (gemodelleerd) en als techniek aan anderen onderwezen kunnen worden.

Ontstaan NLP

NLP is naar Nederland overgekomen vanuit de Verenigde Staten. Daar onderzochten Richard Bandler en John Grinder het proces van communicatie en verandering. Deze combinatie is bruikbaar om je communicatiedoelstellingen te verbeteren. Zij vonden dat dit proces gebaseerd is op taal, neuropsychologie en cybernetica. Zij gaven aan deze nieuwe techniek daarom de naam: Neuro Linguïstisch Programmeren, kortweg NLP. In boeken en workshops hebben zij hun nieuw verworven inzichten en technieken uitgedragen en zijn daarbij tot verbluffende resultaten gekomen. Snel werden hierdoor psychologen, psychiaters, hulpverleners enz. geïnspireerd en velen van hen gebruiken nu deze technieken in hun praktijk. NLP was in de jaren 80 een hype, vergelijkbaar met een mindfulness training. Maar NLP is niet alleen voor de professionele hulpverlening. Het is ook uitermate geschikt als hulpmiddel voor persoonlijke verandering, concentratieproblemen, en samenwerken. Door NLP krijg je zelfinzicht, kom je zekerder over en groeit je charisma en kans op succes. Door de elegante methodiek van NLP en de snel merkbare resultaten heeft NLP dan ook in bredere kring veel aan populariteit gewonnen.

NLP in het Bedrijfsleven

Ook in het bedrijfsleven wordt het veel toegepast. In verschillende teambuilding trainingen voor een betere samenwerking komt NLP voor. Om te leren leidinggeven als manager wordt het ook veel gebruikt in een management training. Ook voor het houden van een presentatie kan het helpen om krachtiger voor een groep te staan. De ‘verander’ kant van kan niet alleen worden ingezet om het individu te veranderen, maar ook de bedrijfscultuur. Door concreet je handelingen te veranderen kun je bijvoorbeeld tijd besparen. Dit principe wordt toegepast in een time management training. De lingu├»stische kant kun je toepassen als je met taal iets wilt bereiken in bijvoorbeeld acquisitie. Tijdens NLP trainingen wordt ook veel gewerkt met drama oefeningen uit de theater wereld.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: