Energizers Onderwijs

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De Energizers training speciaal voor het onderwijs!

Werken in het onderwijs is heel boeiend, inspirerend en leuk. Het kost daarnaast de nodige energie om u iedere dag in te zetten voor de leerlingen. Onze energizers training richt zich in het speciaal op mensen die werken in het onderwijs. Na het doen van deze training zit het team weer vol energie om aan de slag te gaan. Bekijk de energizers training voor het onderwijs en vraag een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek aan!

energizers onderwijs

Mentale problemen

Als het op het geven van trainingen of lessen aankomt, is er een grote overeenkomst die alle trainingen verbindt. De groep waaraan trainers trainingen geven zal verdeeld zijn. Soms in grotere mate dan bij andere groepen, maar er zal altijd verdeeldheid zijn. Of de training is een verplichte en een aantal van de studenten heeft er totaal geen zin in, of de student komt vrijwillig naar de training, maar heeft toevallig zijn dag niet. Hierdoor heeft de trainer altijd het probleem dat er bepaalde mensen uit de groep zich niet voor 100 procent willen inzetten. De kunst is om hier als trainer op de juiste manier mee om te gaan, zodat naarmate de training vordert alle aanwezigen zich toch volledig gaan inzetten.

Zoektocht naar succes

Een tweede overeenkomst van trainingen is dat alle deelnemers, zowel de trainers als de studenten, op zoek zijn naar succes. Al is dit misschien onbewust, iedereen krijgt een goed gevoel van een succes of overwinning. Als een trainer een futloze, afwijzende groep voor zich heeft staan, kan het een goede oplossing zijn om de studenten oefeningen te laten doen waardoor deze energie krijgen. Dit geeft hen een goed gevoel en de wil om door te gaan. Deze oefeningen zijn samen te vatten onder de noemer energizers onderwijs. Energizers trainingen worden gekenmerkt door fysieke elementen die de student, zoals de naam al aangeeft, energie geeft.

Energizers onderwijs in de praktijk

Als een trainer zijn studenten tijdens zijn trainingen voetbal wil leren, zal er voordat er goed gevoetbald kan worden, een hechte groep moeten worden gevormd. In deze trainingen zal het voetballen niet op de eerste plaats worden gezet, maar het samenwerken tussen de individuen. Dit zijn de voorbereidingen op de trainingen die specifiek op het voetballen gericht zijn. Daarom worden deze lessen trainingen voetbal voorbereiding genoemd. Vanzelfsprekend kan op het onderwerp naar willekeur ingevuld worden. Ook voor deze lessen kan energizers onderwijs prima gebruikt worden. Een klassiek voorbeeld van een oefening die aan bod zou kunnen komen is de stickerroof. Hierbij krijgt elke deelnemer tien stickers op zijn of haar shirt geplakt een gaat men proberen deze stickers van elkaar af te pakken. Degene die aan het eind van de oefening het meeste stickers heeft verzameld, wint. Doordat de drang om te winnen in de mens naar boven zal komen, zal er goed worden meegedaan. Door de ludieke aspecten van het spel zal er ook al snel een hechtere groep gevormd worden.

Tegenslag versus motivatie

Doordat er bij energizers onderwijs veel gebruik wordt gemaakt van wedstrijdelementen, zal het voorkomen dat mensen tegenslagen te verwerken krijgen. De een zal beter met de teleurstelling kunnen omgaan dan de ander, maar feit blijft dat het aan de trainer is om de teleurstelling altijd om te zetten in motivatie. Iedere student heeft andere kwaliteiten, waardoor het erg makkelijk is om verschillende studenten te laten winnen tijdens verschillende oefeningen. Dit zullend de studenten snel genoeg doorhebben, waardoor ze blijven hopen op een oefening waar zij de geode kwaliteiten voor beschikken. Dit heeft een direct, positief gevolg op de inzet. Ook dit is een kracht van van energizers onderwijs, omdat de negatieve aspecten meteen omgezet kunnen worden in positieve, motiverende gevoelens.

Succes verzekerd

Energizers onderwijs is de vorm van lesgeven om een onsamenhangende groep futloze studenten om te zetten in een groep welwillende, actieve studenten. De fysieke en ludieke elementen in de trainingen zorgen ervoor dat alle deelnemers een goede band met elkaar zullen krijgen, wat hun inzet verhoogd. Direct gevolg hiervan is dat er meer energie verkregen wordt. Dit stimuleert de inzet nog meer. Hierdoor zal er altijd een stijgende lijn te zien blijven. Energizers onderwijs, succes verzekerd!

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: