Coaching stijlen

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Alle coaching stijlen vindt u hier!

Een team heeft af en toe goede coaching nodig. Aansturing, een steun in de rug, opheldering en verduidelijking kan gevonden worden in coaching. Al onze coaches hebben een eigen expertise-gebied en stijl om een team te helpen verbeteren. Bekijk alle trainingen met de daarbij horende coaching stijlen. Voor meer informatie kunt u een aanvraag doen voor een vrijblijvende offerte.

coaching stijlen

Duwtje in de rug

Coaching is tegenwoordig niet meer weg te denken uit deze moderne wereld. Iedereen loopt wel eens tegen weerstanden en barrières op, zowel in het privéleven als op de werkvloer. Een duwtje in de rug is dan wel eens nodig om weer op het juiste pad te komen. Zo’n duwtje kan gevonden worden in de vorm van coaching. Maar elk probleem vraagt weer om een andere aanpak. Er bestaan daarom verschillende coaching stijlen die elk een eigen expertise gebied kennen.

Wij zullen hierbij de verschillende coaching stijlen toelichten. Hierbij worden ook voorbeelden gegeven van trainingen die bij alle coaching stijlen goed passen.

Coaching stijlen – de leraar

De eerste van de coaching stijlen is de leraar. Hierbij zal de coach met nieuwe kennis en inzichten komen die hij overdraagt op de leerling. Wanneer iemand van een coach nieuwe kennis toegeworpen krijgt, kan dit zeker helpen om een vraagstuk op te lossen. Zonder die kennis zou het bijvoorbeeld niet mogelijk zijn geweest. Tijdens trainingen waarbij time management centraal staat kan deze coaching stijl van pas komen. Hoe je het beste met tijd om kan gaan is lastig. Door bepaalde trucs en tips te leren, zoals effectief plannen, wordt het makkelijker om tijd te managen. Een coach kan je deze informatie geven.

Coaching stijlen – de mentor

De tweede van de coaching stijlen is de mentor. Hieronder verstaan we iemand die een hoop (levens) ervaring heeft en deze gebruikt om de ander nieuwe inzichten te geven. Zo kunnen er wijsheden worden overgebracht of deelt de coach eigen ervaringen. Deze coaching stijl kan helpen bij teambuilding. Voor de individuen binnen een team is het moeilijk om bepaalde omgangsprocessen helder te zien. Een coach kan helpen om dit duidelijk te maken voor de anderen door met open kaart te spelen.

Coaching stijlen – de resultaatgerichte

De derde van de coaching stijlen is de resultaatgerichte. Hierbij is de coach een stuwende kracht die de ander motiveert om bepaalde doelen te halen. De coach zal de ander helpen om van tevoren bepaalde doelen helder te krijgen zodat de bijhorende resultaten behaald kunnen worden. Zo worden in management training bepaalde communicatiedoelstellingen opgesteld om tot een helder doel te komen. Tijdens de weg naar het doel geeft de coach kritische feedback. Van alle coaching stijlen is deze zeer praktisch en resultaatgericht.

Coaching stijlen – de transformator

De laatste van de coaching stijlen is de transformator. De coach zal hierbij de ander als het ware een spiegel voorhouden om zich bewuster te maken van zichzelf en zijn daden. Door te reflectie zal de ander erachter komen wat in het vervolg beter kan. Iemand kan zo bijvoorbeeld leren slecht gedrag af te leren of om te zetten in iets positiefs. Van alle coaching stijlen past mindfulness hier goed bij. Hier wordt iemand zich bewust gemaakt van processen in het lichaam en de geest. Dit is bedoeld om beter te leren omgaan met concentratieproblemen en andere negatieve aspecten.

Zoals je misschien hebt gemerkt zijn alle coaching stijlen in de basis verschillend. Iedere coach verschilt dan ook qua presentatie van de ander. Welke van de coaching stijlen het beste bij jou past is een kwestie van informeren en uitproberen.  

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


    Hoe lang wilt u dat de training duurt?

    Hoeveel personen volgen de training?

    Plaats waar u de training wilt?

    Datum waarop u de training wilt?

    Contactpersoon

    Bedrijfsnaam

    Telefoonnummer

    Please leave this field empty.

    E-mail

    Opmerkingen







    Deel deze training:

    Op Linkedin: x werd dit gedeeld

    Facebook:
    x werd dit gedeeld

    en op Twitter: x werd dit gedeeld

    Email deze training:
    Deze training is geplaatst op: