Waarom Teamleider worden

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De management training geeft u inzicht waarom u teamleider wil worden!

U heeft behoefte om uzelf te ontwikkelen en promotie te maken, maar u weet niet waarom teamleider worden hieraan bijdraagt. Onze management training geeft u inzicht in uw leiderschapskwaliteiten en geeft antwoord op de vraag waarom teamleider worden bij u past. Heeft u interesse in de management training? Bekijk hier de training en vraag een vrijblijvende offerte aan!

waarom teamleider worden

Teamleider activiteiten

Bij een grote groep mensen hoort meestal een leider, de zogenaamde teamleider. Voor deze mensen is het leiden van hun team een belangrijke taak. Voor een aantal mensen is deze taak niet weggelegd, zij kunnen weinig indruk achter laten op de rest van de groep en vooral de volume van de stem is te laag. Een team leiden is een zware taak, dus waarom teamleider worden? Er zijn meerdere redenen om een teamleider te worden. Het is vooral leuk om aan teambuilding activiteiten te doen, om de activiteiten te organiseren voor de groep. De handen uit de mauwen steken en goed samenwerken is van groot belang in de groep. Een team samenbrengen is sowieso een bijzondere gelegenheid. Een voorbeeld van teambuilding oefening is een activiteit waarbij uit een hoop hout en touw een vlot gebouwd wordt en daarmee wordt dan over het water gevaren. Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat het vlot uit elkaar valt op het water en dat het hele team in het water valt. Wanneer dit gebeurt, kan het team onderwater tikkertje gaan spelen. Dit verbetert de basis van de groep waardoor ze veel hechter worden (oplossingsgericht). Een ander voorbeeld van teambuilding activiteiten de Friesche-Vlag estafette. Het team gaat half geblinddoekt (1 oog afgedekt) rennend door het bos terwijl ze een slokje Friesche-Vlag breaker nemen. In hun andere hand hebben de deelnemers een Friesche-Vlag yoghurt pak in hun hand, en die dient doorgegeven te worden aan de volgende wachtende van het desbetreffende team. Dit kan natuurlijk lastig worden aangezien ze half geblinddoekt zijn. Belangrijk bij deze activiteit is dat er minimaal één EHBO’ er aanwezig is per 100 mensen.

Waarom teamleider worden als er alleen maar teambuilding activiteiten zijn? Dat klinkt saai en eentonig. Echter zijn er meerdere redenen, één van deze redenen zijn de teambuilding spelletjes. Dit lijkt op de teambuilding activiteiten maar er zit wel degelijk verschil in. Een teambuilding activiteit hoeft niet altijd een spel te zijn, het is een activiteit. Teambuilding spelletjes zijn altijd spelletjes.

Teambuilding koken

Waarschijnlijk wordt er nog steeds gedacht, waarom teamleider worden? Laat in de avond kan er met het team een kampvuur gemaakt worden, het teambuilding koken. De groep gaat in een kring om het vuur heen zitten, en heeft de kans om met elkaar te integreren. Met een bamboestok in de hand kan het eten boven het vuur gehouden worden en wordt het eten gaar gekookt. Lekker eten zorgt voor een fijn en gevuld gevoel, waardoor mensen actief worden en meer met elkaar in contact komen. Daardoor is het belangrijk als kampleider zijnde om goed eten te verzorgen. Wanneer dit goed verzorgt is, zijn de mensen je dankbaar en kom je ook goed in contact met de leden van de groep zelf. Als kampleider kan je tijdens het teambuilding koken is het eenvoudig om in contact te komen met het team, en is er een grote kans om de groep goed te leren kennen.

Waarom teambuilding?

Door elkaars sterke punten te ontdekken en te benoemen, worden de deelnemers zich sterker bewust van de in het team aanwezige kwaliteiten en talenten. Er zijn een aantal doelen die nagestreefd kunnen worden, namelijk: een nieuw team ontwikkelen; de interne relaties verbeteren; de teamspirit bevorderen; participatie in besluitvorming bevorderen; het verbeteren van de werksfeer. Deze doelen zijn simpel te behalen wanneer de groep genoeg inzet toont. Een goed team zorgt voor meer collegialiteit, verbondenheid, energie, inzet, productie en vermindert stress, uitvalt, gemopper en negatieve gevoelens. Als teamleider kan je dus een positief effect overbrengen aan mensen. Je brengt mensen beter in contact met elkaar en je zorgt ervoor dat mensen zichzelf beter leren kennen.

Teambuilding Wikipedia definitie

Teambuilding definitie: van een groep individuen naar een team. Onderstaande tekst over teambuilding is beschreven volgens de site Wikipedia: Teambuilding is het uitvoeren van gerichte interventies met als doel het functioneren van de groep te verbeteren. Het gaat dan om de wijze waarop taken uitgevoerd worden en het verbeteren van persoonlijke en probleem oplossende vaardigheden. Een Nederlandse term voor teambuilding is teamontwikkeling. De activiteiten bij teambuilding hebben de vorm van oefeningen, rollenspellen of groepsgesprekken. Teambuilding is dus meer dan het “ doen van spelletjes”. Het is een systematisch proces voor het ontwikkelen van groepen tot (h)echte teams. De groepsdynamica levert de bouwstenen voor dit teambuildingsproces.

Teambuilding opdrachten

Als teamleider geef je opdrachten aan de groep. Het geven van opdrachten aan een groep kan je als teamleider het gevoel geven van leiderschap. Een heel team dat luistert naar 1 persoon, en dat is de leider! Wie wilt dat nou niet? Wanneer een teamleider een opdracht geeft aan een groep, moet de teamleider zelfvertrouwen uitstralen. Wanneer dit gebeurt, luistert de groep en kan de teamleider trots op zichzelf zijn. En wie wilt er nou niet trots op zichzelf zijn?

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: