Theorie Leiderschap

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer met uw team meer over de theorie van leiderschap!

Tijdens de managementtraining leren de deelnemers meer over hun eigen leiderschapskwaliteiten en de verschillende verbeterpunten. U leert aan de hand van theorie en praktijk meer over effectief leiderschap. De theorie geeft u nieuw inzicht en kennis en de verschillende oefeningen helpen u om nieuwe technieken eigen te maken. Wilt u met het team meer leren over leiderschap? Bekijk de managementtraining en vraag een vrijblijvende offerte aan!

theorie leiderschap

Leiderschap functie

Daar gaat die dan – met zijn/haar verzorgde look – op weg naar zijn/haar eerste werkdag. Als pas afgestuurde aan school, waar hij/zij veel theorie leiderschap heeft opgedaan, is het nu dan toch echt de tijd om die theorie leiderschap in de praktijk te gaan brengen. Al zenuw achtend, onderweg naar zijn eerste werkdag komt de menselijke gedachtes, automatisch bij zijn op. De automatische menselijke gedachtes zijn: vooruitdenkend naar de momenten die tegenkomen zullen worden, daarbij een verwachtingspatroon aan gekoppeld. Van de momenten die tegen zult komen heeft men al een vooraf een bepaald beeld bij, van wat hij moet doen om zijn doel te bereiken. Daarbij speelt men een toneelstukje in zijn hoofd af. Naast deze toneelstukje, zal men hoe dan ook, toch altijd blijven twijfelen. In dit verhaallijn zal bijvoorbeeld kunnen zijn: het afvragen of de opgedane theorie leiderschap wel voldoende is geweest om als een volwaardige leider te gaan functioneren.
Een persoon die leiderschap in zich heeft, kan op alle gebieden in het leven een aanzet geven om samen met andere personen iets op te zetten. Deze persoon zal beginnen om teambuilding activiteiten te organiseren zodat bij de groep een saamhorigheidsgevoel (het gevoel dat je bij elkaar hoort, en voor elkaar iets kunt betekenen) gaat ontstaan.

Belangrijke gegeven bij een saamhorigheidsgevoel is om de zwakke en sterke punten – die iedere persoon in zich heeft – te leren kennen. Wanneer dit het geval is kun je door naar de volgende werkzaamheid. En dat is om de zwakke punten van de groep op te vangen met de sterke punten. Dat wil zeggen dat personen met sterke punten, de mensen op hetzelfde gebied (hier bedoel ik mee: dat de een goed is in schrijven de ander dan weer niet, degene die niet goed is schrijven is dan wel weer beter in spreken dan de ander) met de zwakke punten gaan helpen/versterken. Zodat iedereen, op gezamenlijke manier naar een hoger niveau tilt. Een kenmerk van teambuilding is dat het inzicht geeft waarop verschillende mensen in elkaar zitten. Een goed voorbeeld om te zien uit welke persoonlijkheidsmodellen de mens bestaat, is een enneagram. Deze diagram geeft negen persoonlijkheidstypen weer, met behulp van deze diagram word iemands karakter ingedeeld. Met het uitvoeren van teambuilding spelletje krijg je een eerste impressie van iemands karakter. Wat leuk is om te vertellen, als je iemand op het eerste oog ziet heb je meteen een gedachtebeeld daarbij naar aanleiding van zijn uitstraling (kledingstijl, haarstijl, houding etc.) Met deze gedachtebeeld ga je gezamenlijk teambuilding oefeningen uitvoeren, langzamerhand merk je op dat je vooraf gedachtebeeld tocht niet helemaal overkomt met het werkelijke theorie leiderschap karakter van de persoon.

Waarom teambuilding

Om direct antwoord te geven op waarom teambuilding? Teambuilding definitie is een leermethode/werkwijze om samen, als groep, te gaan functioneren. Het werken als groep is belangrijk omdat je dit altijd zult tegenkomen in het leven, tenzij je een leven van een kluizenaar leidt. Om een paar voorbeelden te geven in levenscyclus:
– Als kleuter zijnde op school of thuis, het delen/afgeven van speelgoed.
– Als kind zijnde op school, het bewust delen/afgeven van speelgoed.
– Als puber op school, thuissituatie veranderd.
De ware aard van een andere persoon kun je pas echt achter halen wanneer teambuilding opdrachten van toepassing is. Teambuilding opdrachten is de laatste fase van het traject, hierin zal dan echt een leider naar boven komen drijven. Deze persoon heeft de onderstaande punten in zich.
De vier geboden van theorie leiderschap:
– Goede indruk achterlaten.
– Een sterke wil waardoor de persoon zijn doel altijd zal achterna gaan.
– Interactie blijven uitvoeren waardoor het duidelijk word of de ontvanger de informatie heeft begrepen/gehoord.
– Instelling van: nooit geschoten, is altijd mis.

Teambuilding koken

Koken is een goed voorbeeld van een dagelijkse samenwerking, mits je het met minimaal twee personen uitvoert. Belangrijk hierbij is het delen van het gemaakte resultaat, oftewel het voedsel, de onderstaande uitspraak geeft hierbij een leuke gedachte bij. Als iedereen aan zichzelf denk, dan word er aan iedereen gedacht! Het is natuurlijk niet zo dat deze uitspraak – alhoewel het een waarheid is – goed is voor de samenleving. Aangezien zelfhebzucht bij de mens, kwalijke aspecten naar voren brengt. Ik wil graag duidelijk laten maken dat de bovenstaande uitspraak alles behalve van teambuilding wikipedia afkomstig is. Ik zou graag de volgende afspraak t.b.v. theorie leiderschap, afkomstig van Winston Churchill, overbrengen aan men: Een optimist ziet een mogelijkheid in elke probleem. Als iedere persoon met deze gedachte door het leven zal gaan word de wereld een stuk draaglijker worden.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: