Teambuilding Spelen Binnen

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Binnen theater spelen is de ideale teambuilding!

Wij bieden creatieve teambuilding aan voor het hele bedrijf. Zo kunt u met het team binnen gaan theater spelen. Omdat de teambuilding zowel leuk als leerzaam is, maakt dit het de ideale teambuilding voor veel bedrijven. Bekijk hier de training en vraag een vrijblijvende offerte aan!

teambuilding spelen binnen

Arbeidsvreugde door Teambuilding binnen spelen

Stelt u zich eens voor; het is een vrijdagmiddag 5 uur en u denkt klaar te zijn met werken op een bedrijf dat papier verkoopt.Thuis wacht op u een heerlijk weekend met vrienden of familie waarin u even helemaal niks hoeft voor wie dan ook. Maar dan komt u er opeens achter dat uw werk, ondanks dat u dacht dat het klaar was, nog bij lange na niet klaar is. Er blijken collega’s te zijn die niet goed hebben gecorrespondeerd over bestellingen van klanten, de papiervoorraad van uw bedrijf blijkt niet toereikend te zijn voor het grote aantal bestellingen, een collega blijkt spoorloos verdwenen te zijn sinds 3 uur ’s middags en niemand heef zijn deel van de klanten behandeld en zo gaat het maar door. Uiteindelijk werkt iedereen die nog aanwezig is nog tot 7 uur ’s avonds over om alle problemen op te lossen, iedereen is chagrijnig en kortaf tegen elkaar en met een simpele ‘doei’ nemen u en uw collega’s afscheid van elkaar om toch nog naar huis te gaan.
Duidelijk functioneerthet bedrijf niet optimaal en wordt niet de maximale arbeidsvreugd bereikt op deze manier, laat staan de efficiĂ«ntie van het werk. Dit lijkt grotendeels te wijten zijn aan slechte communicatie binnen het bedrijf. De werknemers vormen geen team. Het zijn slechts collega’s, die elkaar buiten het werk niet meer willen zien omdat het hen enkel herinnert aan het werk waar ze zich niet eens een beetje vermaken. Ik denk dat velen van u zich wel eens een soortgelijke situatie kan herinneren, een situatie waarin u moest samenwerken met mensen waar u totaal geen band mee had, waar u niks van af wist behalve dat zij dezelfde opdracht moesten vervullen als u. Dit soort situaties zijn vervelend en niemand heeft er wat aan. Echter, dit soort situaties kunnen vrij gemakkelijk voorkomen worden. Hoe? Dankzij een combinatie van een aantal kleine teambuilding tactieken, een aantal teambuilding tactieken die samen Ă©Ă©n tactiek vormen. Een tactiek die ‘Teambuilding spelen binnen’ tactiek wordt genoemd. Teambuilding spelen binnen is tactiek die een leidinggevende zoals een manager of docent kan gebruiken binnen het bedrijf zonder al te veel moeite, maar ook een tactiek die erg effectief kan zijn mits goed toegepast.
‘Integriteit schept vertrouwen. Ze is het basiskapitaal van allerlei investeringen’

Teambuilding binnen spelen-Stephen R. Covey

De ‘Teambuilding spelen binnen’ tactiek is bedacht door Stephen R. Covey. Covey stond bekend als een expert op het gebied van effectief werken en communicatie binnen bedrijven, en hij was een zeer gerespecteerde auteur binnen Ă©n buiten de zakenwereld. De tactiek staat beschreven in zijn boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ (1989, New York). Een van de onderdelen van dit geheel zijn de teambuilding spelletjes. Dit zijn kleine simpele spelletjes die binnen het bedrijf altijd gespeeld kunnen worden. Denk hierbij aan spelletjes als wedstrijdjes propjes gooien in de prullenbak, toernooitjes mijnenveger op de computer of noem maar op. Kleine competitieve spelletjes zonder grote belangen, maar voor de werknemers op bijvoorbeeld een kantoor toch vermakelijk. De teambuilding spelletjes lijken op het eerste gezicht misschien zinloos en tijdverspilling, maar kleine spelletjes tussen de collega’s binnen het bedrijf zorgen ervoor dat ze een band krijgen met elkaar. Dit zorgt voor een grotere arbeidsvreugde binnen het bedrijf. Ondanks dat de spelletjes misschien kostbare arbeidstijd kosten, zullen daarna echter effectiever en sneller werken. Immers, collega’s die een band hebben met elkaar zullen ook liever met elkaar communiceren over werk gerelateerde onderwerpen dan collega’s die elkaar enkel zien als andere schakeltjes binnen het bedrijf. Natuurlijk zal een leidinggevende nooit naar zijn werknemers toe gaan en voorstellen om eens even een toernooitje propjesgooien te houden. Maar, wanneer een leidinggevende de werknemers af en toe hun gang laat gaan zult u zien dat deze dit soort dingen zelf zullen verzinnen en zelf al aan teambuilding zullen werken. Een leidinggevende die dit soort dingen verbied kan dus fout zitten. De ene keer zal de leidinggevende streng moeten zijn om de werknemers hun focus niet helemaal te laten verliezen, de andere keer zal de leidinggevende mild moeten zijn en ze een beetje hun gang laten gaan. Hier moet een goede balans voor gevonden worden, die bij elke groep mensen anders is.
‘Teambuilding spelen binnen’ kent daarnaast ook nog andere aspecten. Zo zijn er binnen deze tactiek ook nog teambuilding opdrachten beschreven. Dit zijn opdrachten die te maken hebben met samenwerking wat betreft taken in een bedrijf. Deze opdrachten zijn natuurlijk afhankelijk van het type bedrijf waarmee je te maken hebt. Zo kan een manager er bijvoorbeeld voor kiezen om een taak die door Ă©Ă©n persoon gedaan kan worden door twee of zelfs meer personen gedaan te laten worden. Op deze manier kunnen deze verschillende personen met elkaar integreren, wat een investering is voor toekomstige opdrachten. Op de korte termijn kan het dus minder effectief zijn om meer werknemers op een taak te zetten dan nodig is, maar op de lange termijn de werkefficiĂ«ntie juist bevorderen. Verder zijn er ook nog meer teambuilding oefeningen. Zo kunnen leidinggevenden er ook voor kiezen om echt duidelijk tegen de werknemers te zeggen om oefeningen te doen om teambuilding te stimuleren. Dit kunnen dingen zijn als vaste ‘bedrijfsrituelen’. Denk hierbij aan kleine rituelen als dagelijks gezamenlijk de bedrijfsvlag ophijsen of vaste gespreksuren per week waarin de groepsleden met elkaar moeten communiceren, elke keer met een ander lid van de groep. Dit soort dingen hebben een positieve invloed op het groepsgevoel binnen de groep.
Teambuilding is al van belang vanaf het moment dat de mens nog op de basisschool zit. Hier moet al geleerd worden hoe je goed met elkaar om kan gaan, wat later erg handig kan zijn wanneer ze beginnen met werken. Stephen R. Covey heeft daarom voor de ‘Teambuilding spelen binnen’ tactiek ook een onderdeel ‘Teambuilding activiteiten Kinderen’ beschreven. Kinderen zijn snel tevreden. Rituelen op verschillende momenten van de dag zijn goed voor de ontwikkeling van een kind. Het eerder genoemde voorbeeld van het hijsen van de vlag kan natuurlijk ook bij kinderen, maar ook een ochtendlied van een basisschool kan goed werken. De kinderen zullen het gevoel krijgen dat zij bij een groep horen. Onbewust zullen de kinderen ook leren dit later ook toe te passen op het werk of in andere dagelijkse situaties waarin ze met anderen te maken zullen krijgen.
Wanneer u als manager het niet lukt om met de Teambuilding spelen binnen tactiek een goed team op te bouwen binnen uw bedrijf, kunt u natuurlijk ook nog altijd voor een andere aanpak kiezen. Zo kan een bedrijfsuitje ook altijd goed zijn voor het scheppen van een band binnen een bedrijf. Dit kan bovendien ook nog eens leuk zijn voor de manager zelf. Denk hierbij aan een gezamenlijke cursus of workshop, waarbij de werknemers moeten samenwerken. Maar, ik kan u ervan verzekeren dat de Teambuilding spelen binnen tactiek wel degelijk effect zal hebben op de lange termijn.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: