Teambuilding Spelen

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Teambuilding aan de hand van theater spelen!

Teambuilding bestaat er in veel vormen, maar nog nooit was het zo leuk en creatief. Bij ons kunt u met het hele team de acteur in uzelf ontdekken. Toneel spelen is de ideale manier om te doen aan teambuilding. Het schept een vertrouwensband bij de deelnemers en leert hen meer over samenwerking en communicatie. Wilt u ook theater spelen met uw team? Vraag dan een vrijblijvende offerte voor de teambuilding training!

teambuilding spelen

Mensen in een groep

Het vormen van een groep is in veel situaties van het leven erg belangrijk. Groepen krijgen dingen beter voor elkaar en in een groep werken werkt vaak ook veel efficiĆ«nter. Mensen zijn van nature sociale wezens, dus groepen worden vaak vanzelf dan ook wel gevolgd. Soms is het alleen ook nodig om een paar mensen samen te voegen tot een groep voor betere doeleinden, bijvoorbeeld op kantoren, maar ook als je als groep voor een probleem wordt neergezet. Maar als mensen gedwongen een groep moeten vormen zonder dat ze elkaar Ć¼berhaupt kennen kan soms lastig zijn. Hiervoor bestaan dan natuurlijk kennismakingsspelletjes. Kennismakingsspelletjes zorgen ervoor dat de mensen in een groep elkaar leren kennen en hierdoor een betere band met elkaar opbouwen. Een ander woord hiervoor is Teambuilding.

Teambuilding definitie

Wat zijn teambuilding spelen eigenlijk. Teambuilding spelen is het zien van verschillende individuen als groep in plaats van ze zien als individuen. Deze individuen worden dus door middel van Teambuilding activiteiten, Teambuilding spelletjes of Teambuilding oefeningen samen gebracht tot ƩƩn groep die dan als ƩƩn samen kan werken. Voorbeelden van activiteiten die een paar losse individuen tot ƩƩn groep kan vormen zijn Teambuilding opdrachten die door mensen die buiten de groep staan worden gegeven en waar je elkaar echt nodig hebt om deze opdrachten tot een goed einde te brengen. Bijvoorbeeld een dropping, speurtochten, dingen bouwen, samen koken, enzovoort. Om Teambuilding koken als voorbeeld te nemen. Koken is een manier om mensen tot nieuwe inzichten te laten komen door reflectie en competitieve momenten toe te passen op het koken. Wat zijn betere kruiden om te gebruiken voor welk gerecht. Als hier een oneenstemming ontstaat probeert elk individu het zelf en ontstaat er een competitief aspect dat als het gerecht klaar is kan worden vergeleken met elkaar. Hierdoor kan je ook zien of er bepaalde mensen misschien niet in het team passen en kan dus de perfecte samenstelling van het team worden gecreƫerd. Een ander aspect van koken wat leidt tot Teambuilding is dat je elkaar op hete moment erg hard nodig hebt en op elkaar moet kunnen vertrouwen. Een goede groep moet altijd voor elkaar klaarstaan en moet altijd op elkaar kunnen vertrouwen.

Teambuilding spelen

Spelletjes die leiden tot Teambuilding spelen zijn spelletjes waar je samen moet werken, zoals het oplossen van een mysterie. Ook zijn er spelletjes voor Teambuilding om elkaar beter te leren kennen. Vertel wat over jezelf of over je eigen groepsgenoten, leer elkaar door en door kennen en je weet wat je van ze kan verwachten. Teambuilding oefeningen zijn oefeningen die vaak van buitenaf worden geleid maar die zorgen dat het team een hechtere band met elkaar krijgt. Dit kunnen oefeningen zijn waar je bepaalde dingen leert, maar daarna ook op elkaar toe moet passen. Deze drie methoden van Teambuilding spelen zijn erg goede manieren om een groep hechter bij elkaar te brengen waardoor deze beter kan presteren.
Maar waarom Teambuilding spelen? Teambuilding spelen zorgt voor betere verbindingen tussen de leden van het team en de leden van het team weten van elkaar wat er van ze verwacht kan worden en wie ze zijn waardoor zij zichzelf op elkaar kunnen afstemmen. Zonder Teambuilding ontstaat de kans dat een team uit elkaar valt doordat ze niet goed genoeg met elkaar kunnen omgaan, omdat ze elkaar niet goed genoeg zouden kennen. Geen Teambuilding betekent geen kennismakingsspelletjes, geen samenwerkingsopdrachten of oefeningen. Hierdoor is een groep of team wat niet goed samen kan werken en als deze dan een opdracht krijgt is de kans aanzienlijk groot dat deze opdracht wordt gefaald als deze teveel van de samenwerking van het team eist, wat bij veel opdrachten het geval is. Teambuilding verkrijgt voor de mensen van het team meer energie, verbondenheid, minder uitval en minder stress. Met een hecht team worden de capaciteiten van het individu verslagen en levert betere kwaliteit aan de opdrachtgevers af.

Teambuilding spelen-kennismakingsspelletjes

Natuurlijk begint het hele Teambuilding spelen met kennismakingsspelletjes om erachter te komen met wie je nou eigenlijk moet samenwerken. Kennismakingspelletjes kunnen natuurlijk gedaan worden door een makkelijk namenrondje, maar het wordt pas interessant als de mensen meer van elkaar komen te weten dan alleen hun naam. De kunst zit hem erin om een kennismakingspelletje te bedenken wat gelijk voor een goede sfeer zorgt en deelnemers op een spelende manier kennis met elkaar leert maken. Voorbeelden hiervan zijn jezelf voorstellen op een manier dat je laat zien wie je zelf bent, dus niet alleen je naam, leeftijd en je schoenmaat, want dat interesseert niemand iets. Vertel iets speciaals over jezelf wat andere mensen niet over zichzelf kunnen vertellen. Een ander voorbeeld is het spel waar of niet waar. Deelnemers moeten hier om de beurt een verhaal vertellen over zichzelf. Dit verhaal mag een echt gebeurd verhaal zijn maar het mag ook verzonnen zijn. Als iemand zijn of haar verhaal heeft verteld mag de rest raden of het is verzonnen of dat het echt was. Daarna mag er verteld worden of dit verhaal echt was of niet. Dit is een goede manier om elkaar te leren kennen of om te testen of je elkaar wel echt goed kent.

Teambuilding wikipedia

Op wikipedia staat een hoop informatie over teambuilding zoals wat het is, wat verschillende opdrachten zijn die uitgevoerd kunnen worden, hoe de teamleiders Teambuilding tot een goed einde kunnen brengen en nog een hoop andere informatie. Maar hoe denk je dat dit alles op deze pagina van wikipedia terecht is gekomen. Wikipedia is een website die gemaakt is een een team. Dit team heeft ook gedaan aan kennismakingspelletjes en heeft ook gedaan aan Teambuilding opdrachten. Dit team heeft zo goed samen gewerkt met dank aan teambuilding dat ze de grootste online encyclopedie zijn geworden. Er zijn mensen voor de layout, er zijn mensen voor het schrijven van bepaalde paginaĀ“s. mensen van buiten het team kunnen ook dingen toevoegen aan deze paginaĀ“s maar dat moet wel eerst gecontrolleerd worden door bepaalde mensen uit het team. Ook zijn er vertalers, want wikipedia is te lezen in een hoop verschillende talen en op een goede en correcte grammaticale wijze. Zo blijkt maar weer dat als er een goed team is, hoe groot het ook mag zijn, als het goed samenwerk en goed functioneert kan er echt heel veel worden bereikt.

Risico’s van Teambuilding

Alles in de wereld heeft een risico en dus ook Teambuilding. Bij kennismakingspelletjes zijn er nog niet veel risicoĀ“s bij te krijgen, maar als het team elkaar beter leert kennen en er wordt aan teambuilding gedaan dan kunnen er zich problemen optreden. Bijvoorbeeld als de leider van de teambuilding opdrachten niet exact doet wat hij moet doen. Dit kan leiden tot het uiteenvallen van het team als bepaalde individuen een andere richting kiezen als andere leden. Dit is iets wat moet worden voorkomen. Ook is er een risico als er aan Teambuilding wordt gedaan waarvoor bepaalde eisen gesteld zijn en niet iedereen van het team aan deze eisen voldoet. Als Teambuilding niet goed gaat is dit verspilling van de tijd en ontstaat hierbij ook een daling van het moraal van de leden. Let dus altijd goed op of de Teambuilding wel echt vooruitgang boekt voor het team.
Teambuilding is de manier om een team samen te voegen en tot betere resultaten te leveren. Nieuw gevormde teams behoren altijd te beginnen met kennismakingsspelletjes en daarna over te gaan op Teambuilding activiteiten. Als dit het team stimuleert en voortgang laat boeken overschrijdt dit het individu en levert de beste resultaten op.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: