Teamwork

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer meer over teamwork!

Goede resultaten op de werkvloer vragen om goed teamwork. Hoe kunt u de onderlinge samenwerking en communicatie verbeteren in het team om met elkaar tot topprestaties te komen? Onze trainingen zijn erop gericht om de basis van de groep te versterken en de focus te leggen op teamwork. Stel het team voorop en vraag een vrijblijvende offerte aan!

teamwork

Verschillende teambuilding

Teamwork is een breed begrip met veel verschillende aspecten. In het algemeen gaat het er bij teamwork om dat er op een goede manier wordt samen gewerkt. Om het proces van beter samen werken te stimuleren en dus beter teamwork te creëren, kan teambuilding van pas komen. Teambuilding is mogelijk in allerlei verschillende soorten en maten. Teambuilding is namelijk niet iets voor alleen bedrijven, maar het kan ook nuttig zijn voor sportclubs, besturen en andere instellingen. Voor deze verschillende doeleinden zijn er dus verschillende teambuildingsvormen. Vormen van teambuilding waar bijvoorbeeld gezelligheid centraal staat of vormen van teambuilding waar het ontwikkelen van jezelf belangrijk is. Beide zorgen overigens ook voor beter teamwork. Door bijvoorbeeld een teambuilding waar je met een groep collega’s of mede bestuursleden een dag gaat survivalen, door een survival leer je elkaar beter kennen en weet je beter wat je aan elkaar hebt. Daarnaast is het een gezellig om zoiets te ondernemen. Beide dragen bij aan een beter teamwork binnen bijvoorbeeld een bedrijf, vereniging of bestuur. De vormen van teambuilding die er opgericht zijn om op het ontwikkelen van mensen worden vaak gegeven als trainingen.

Trainingen

Trainingen worden door mensen vaak niet gelijk herkend als teambuilding, terwijl dit wel zo kan zijn. Een training met een groep mensen vanuit een zelfde instelling, vereniging etc. geeft een inkijk op de capaciteiten van de verschillende mensen. Het is goed dat mensen van elkaar weten wat iemand zijn sterktes en zwaktes zijn, deze kunnen dan op een goede manier worden gebruikt in het dagelijkse werk. Hierdoor wordt natuurlijk ook het teamwork op een positieve manier beïnvloed. Er zijn verschillende vormen van trainingen die door een groep mensen vanuit een bedrijf, vereniging, bestuur etc. gevolgd kunnen worden. Zo zijn er presentatie trainingen, leiderschap trainingen, management trainingen en communicatie trainingen.

Communicatietraining

Een van de zo juist genoemde vormen van teambuilding is een communicatietraining. Een communicatietraining is dus ook een vorm van training die als teambuilding gebruikt kan worden. Tijdens een communicatietraining kan er namelijk geoefend worden met collega’s. Er kan bijvoorbeeld geoefend worden op een slecht nieuwsgesprek. Tijdens deze vorm van communicatietraining wordt er geleerd door zowel de gever van het communicatiegesprek als wel de ontvanger. De ontvanger leert tijdens een communicatietraining hoe het is om slecht nieuws te ontvangen. Wanneer de ontvanger vervolgens zelf een slechtnieuwsgesprek moet houden kan hij zich beter inleven in de rol van de slechtnieuws ontvanger. Daarnaast leert men door deze vorm van teambuilding ook de collega’s beter kennen. Dit is dus een voorbeeld van hoe een communicatietraining ook een vorm van teambuilding is. Maar een communicatietraining bevat natuurlijk meer dan het oefenen van een slecht nieuws gesprek. Een communicatietraining zal alle belangrijk componenten van componenten bevatten en oefenen. Dit betekent dat ook basis communicatie vormen zoals luisteren, samenvatten en doorvragen een onderdeel van een training zullen zijn. Door deze oefeningen dus te doen samen met collega’s, mede bestuursleden of andere zal dus later het teamwork beter zijn. Door een verbeterede communicatie weet men namelijk beter waar men aan toe is en zal het werk soepeler verlopen. Teamwork is dus een essentieel component in een succesvol bedrijf en kan door middel van teambuilding nog beter gedaan worden.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: