Communicatieplan

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Een communicatieplan voor uw bedrijf!

Met de professionele trainers van Train je Team kan er een communicatieplan worden opgesteld voor uw bedrijf. Tijdens de communicatietraining leren de deelnemers meer over effectieve samenwerking en communicatie. Door middel van een goed communicatieplan zal ook de productiviteit binnen uw bedrijf stijgen. Bekijk hier de communicatietraining en vraag een vrijblijvende offerte aan!

communicatieplan

De oorzaak van een communicatieplan

Als er iets belangrijk is voor een bedrijf dan is het wel het begrip communicatie. De manier hoe er gecommuniceerd wordt tussen collega’s, medewerkers en leidinggevende en tussen afdelingen. Maar ook hoe dit verloopt met externe contacten en andere bedrijven. Als de communicatie niet goed is binnen een bedrijf, dan is dit gelijk zichtbaar in de lage productiviteit en capaciteit. Zonder communicatie is er geen goedlopend bedrijf. En zonder plan is er geen communicatie mogelijk. Elk bedrijf, en alle lagen binnen een bedrijf moeten dus beschikken over een helder communicatieplan.

Wat is een communicatieplan?

Een communicatieplan geeft informatie hoe een groep het beste benaderd kan worden. Het geeft een goede presentatie op welke wijze bijvoorbeeld een verandering binnen een bedrijf gecommuniceerd moet worden. Het is ook nodig wanneer er een fusie, ofwel een acquisitie plaatsvindt, wat veel gevolgen met zich meebrengt voor alle medewerkers.

Communicatieplan – de inhoud

Een goed communicatieplan beschikt over de volgende inhoud: het bevat een inleiding, een analyse en een communicatiestrategie.
Ook moet duidelijk zijn in een communicatieplan wat de doelgroep is waarnaar het gecommuniceerd wordt. In het communicatieplan moet verder de boodschap helder zijn, de middelen die voor handen zijn, de communicatiedoelstellingen en de kosten. Tot slot moet er in het communicatieplan ook iets gezegd worden over de planning en de organisatie zelf en de samenwerking.

Bij een communicatieplan komt dus ook een stukje time management kijken. Als het goed is, staat er in het communicatieplan gemeld hoeveel tijd er voor handen is om het plan uit te voeren. Het is daarom belangrijk dat er tijdens het uitvoeren van het communicatieplan goed aan time management wordt gedaan. Mochten de uitvoerders van het communicatieplan er niet uit komen, dan kan met de juiste management training deze problemen opgelost worden.
Door middel van coaching leren de deelnemers op een effectieve wijze om te gaan met tijd, zodat het communicatieplan niet in gevaar komt.

Communicatieplan – uitvoering

Voor een communicatieplan is het daarnaast belangrijk dat er goed gecommuniceerd wordt. De communicatie op de werkvloer kan nog wel eens te wensen overlaten. Hoe helder het communicatieplan dan ook mag zijn, het gevaar is dat de uiteindelijke boodschap niet overkomt op de ontvanger. Een groep of team mensen die waarde hecht aan een goede samenwerking met optimale communicatie, is dus belangrijk. Het doen van een teambuilding training, kan bijdragen aan het groepsgevoel. De deelnemers leren door het doen van verschillende opdrachten om beter met elkaar samen te werken en te communiceren. De trainingen kunnen zeer verschillend zijn. Het kunnen bijvoorbeeld oefeningen zijn uit het theater of uit de mindfulness.

Hoe het plan precies wordt uitgevoerd is net zo belangrijk als het communicatieplan zelf. Goed plannen is het halve werk. Het communicatieplan moet dus helder en haalbaar zijn voor iedereen die er mee te maken krijgt.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: