Effectief Communiceren Training

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer effectief communiceren met een training!

Effectief communiceren is niet makkelijk om zonder oefening te doen. Waar mensen samenwerken kan nog wel eens sprake zijn van miscommunicaties, wat ook weer invloed heeft op de productiviteit. Tijdens onze communicatie training leren de deelnemers aan de hand van allerlei oefeningen effectief communiceren. Bekijk hier onze communicatietraining en vraag een vrijblijvende offerte aan!

effectief communiceren training

Communiceren leren

Communicatie is iets wat we elke dag gebruiken, waar we ook mee bezig zijn. Thuis, op school en ook op het werk. Van jongs af aan leren we allemaal een bepaalde manier van communiceren aan. De een is bedrevener in het communiceren dan de ander. Dit is deels genetisch en door opvoeding bepaald, maar een groot deel van communicatie is aangeleerd gedrag. Daarom is een training om effectief te leren communiceren erg de moeite waard, er is altijd snel verbetering zichtbaar. Door communicatie te trainen wordt men bewuster van manieren van communiceren. In de toekomst zullen verkeerde manieren van communiceren sneller herkend worden, zowel bij henzelf als bij anderen.

Het belang van effectief communiceren en waarom training nodig is

Ook op het werk is effectieve communicatie van belang. Misverstanden vinden snel plaats als communicatie niet duidelijk is. Communicatie verloopt niet altijd even effectief, daarom kan een training van belang zijn om communiceren te verbeteren. Een valkuil waar vaak ingetrapt wordt, is onduidelijke communicatie. Men weet niet wat er van elkaar verwacht wordt en wie voor welke taken verantwoordelijk is. Een andere grote communicatiefout is negatief communiceren naar elkaar. Door elkaar negatief te benaderen wordt een muur opgetrokken wat toekomstige communicatie ook weer in de weg staat. Negatieve communicatie is niet altijd opzettelijk negatief bedoeld, het kan ook een manier van communiceren zijn die er in is geslopen en waar de betreffende persoon zich niet bewust van is. Juist voor dit soort verkeerde communicatie is de training effectief communiceren zo geschikt. Men krijgt feedback op zijn/haar manier van communiceren.

Effectief communiceren leren op een training

Iedereen kan communiceren, maar om effectief te leren communiceren kan een training hulp bieden. Tijdens de communicatietraining wordt in een groep besproken wat valkuilen zijn. Wat zijn manieren van communiceren die juist niet gebruikt moeten worden omdat het verwarring brengt en wat zijn juist goede manieren van communicatie. Tijdens deze interactieve training wordt er veel met elkaar geoefend en zo leren uw medewerkers ook elkaars manier van communiceren beter kennen. U zult zien dat de tips die u krijgt niet alleen bruikbaar zijn voor communicatie op het werk, maar ook daarbuiten. In uw relatie, met familie en met vrienden bent u voortaan op een bewustere manier bezig met communiceren en dit kan veel conflicten oplossen en voorkomen. Een training in effectief communiceren is een goed bestede investering.

Een training effectief communiceren als teambuilding dag

Een training effectief communiceren is niet alleen een leerzame dag. Het is een uitermate geschikte activiteit als bedrijfsuitje. Omdat veel met elkaar wordt samengewerkt, is het een perfecte teambuilding activiteit. Uw personeel ziet elkaar eens in een andere setting dan alleen op het werk. Wij bieden de effectief communiceren training in verschillende steden aan. Kies een stad die u en uw medewerkers trekt en maak er een dagje uit van! De training is perfect te combineren met een museumbezoek, stadswandeling of diner. Uw personeel zal nog lang napraten over deze dag en zal u dankbaar zijn voor de leuke, gezellige en educatieve ervaring.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: