Leuke Voetbaloefeningen

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Kies voor leuke voetbaloefeningen met het hele team!

Tijdens een van onze teambuilding trainingen kunt u het gezellige van een bedrijfsuitje combineren met het leerzame van een teamtraining. Met behulp van verschillende oefeningen leren de deelnemers meer over teamontwikkeling en samenwerken. Leuke voetbaloefeningen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden tijdens een teambuilding training. Bekijk het aanbod en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

leuke voetbaloefeningen

Train met leuke voetbaloefeningen

De onder de Nederlanders populairste en meest bekeken sport is toch wel voetbal. Niet iedereen is er het hele jaar door een fan van, maar zodra het Nederlands elftal speelt leeft heel het land mee. Man, vrouw, jong of oud; iedereen gaat in deze tijd in het oranje. Zoals in 2010 wel is gebleken, is dat Nederland erg getalenteerde voetballers in zijn bezit heeft. Maar wat gaat hier nu allemaal aan vooraf? Hoe is het zo gekomen dat deze voetballers zo goed zijn geworden? Hoe kunnen trainingen voetbal jeugd zo zijn dat iedereen zijn talent zo goed mogelijk kan ontwikkelen?
Het belangrijkste van de ontwikkeling is natuurlijk de training. Allereerst moet er naar een goede trainer gezocht worden. Een trainer met ervaring zal een groep makkelijker naar het te behalen doel krijgen dan iemand die nieuw is in het vak. De trainer zal ook in staat moeten zijn om van de groep spelers, één hecht team te vormen . Ook hierin gaat tijd zitten. Wanneer er akkefietjes zijn is het aan de trainer om deze samen met het team op te lossen.
Hiernaast is een goede locatie essentieel. Wanneer de locatie bijvoorbeeld aan een drukke weg ligt, zijn de spelers te snel afgeleid. Wanneer de locatie te ver weg ligt voor iedereen, is het een te grote opgave om een aantal keer per week te komen trainen in verband met reistijden.
Als laatste punt is het belangrijk dat plezier bovenaan staat, met leuke voetbaloefeningen kan dit worden bereikt. De trainingen moeten niet alleen een verplichting zijn, maar ook iets om naar uit te kijken.

Leuke en voorbereide voetbaltraining

Om trainingen geven zo goed mogelijk te doen, is een trainingen voetbal voorbereiding van groot belang. De trainer zal thuis, in zijn of haar eigen tijd, een goede voorbereiding moeten maken. Zodat wanneer de trainingen plaatsvinden, iedereen weet wat de bedoeling is. Dit werkt makkelijk en efficiënt. Het is natuurlijk ook belangrijk om vaker in de week te trainen. Training is minimaal 3 keer per week nodig om later op professioneel vlak te gaan spelen. Wanneer dit niet gebeurt zal de geleerde techniek te snel vergeten worden en kost het teveel tijd om dit steeds opnieuw aan te leren. De oefenstof voetbal trainingen zullen, wanneer deze goed functioneren, ook in de echte wedstrijden gebruikt gaan worden.
Om onze jeugd zo goed mogelijk te kunnen opleiden is het, zoals hierboven vermeld, belangrijk dat de trainingen leuke voetbaloefeningen bevatten. Een voorbeeld hiervan is het dribbelen in een vierkant, waarbij een iemand in het midden van het vierkant de bal heeft. Degenen die aan de buitenkant staan moeten proberen de bal te pakken te krijgen. Een andere oefeningen voetbal is een soort stoelendans; vorm een vierkant met stoelen, en laat de spelers in dit vierkant voetballen. Zorg dat er één bal minder is van er spelers zijn. Zodra het sein gegeven wordt is het de bedoeling dat de spelers gaan zitten. Wie er geen bal heeft, is af. Om het spel goed onder de knie te krijgen zijn dit erg goede voetbaloefeningen. Het zijn natuurlijk ook nog eens leuke voetbaloefeningen.
Om het voor iedereen mogelijk te maken het voetbal onder de knie te krijgen, en een kans te krijgen om te spelen, is het belangrijk dat de drempel om te beginnen laag is. Hier spreken we over een lage financiële drempel. Het mooiste zou zijn als de trainingen voetbal gratis zouden zijn. Zo hebben alle kinderen een kans om leuke voetbaloefeningen te doen. Helaas is dit (nog) niet te realiseren. Het zou mooi zijn als dit in de toekomst wel zo is, zodat iedereen zijn talent kan ontplooien.
Vergist u niet; achter het leven van een voetballer, dat alleen heel erg leuk lijkt te zijn, zit een hele levensloop van trainingen, verplichtingen en discipline. Van jongs af aan heeft het leen in het teken gestaan van het voetbal. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Het belangrijkste is natuurlijk het plezier in het spel, en de leuke voetbal oefeningen die de trainingen leuker maken.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: