Presenteren Training

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Leer presenteren met een training!

Train je Team biedt een professionele training die uw medewerkers helpt om tijdens een presentatie het beste uit henzelf te halen. Tijdens de training leren de deelnemers om helder en charismatisch te presenteren. Omdat iedereen gedurende de training ook voor de groep oefent met presenteren, worden de verbeterpunten al snel duidelijk. Wilt u ook leren presenteren met een training? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan!

presenteren training

Presentaties op de werkvloer

Presentaties beluisteren en het geven van presentaties is onderdeel van veel geziene dagelijkse beroepspraktijk. Onderwijs en dienstverlening maken vanzelfsprekend gebruik van de methode van informatieoverdracht middels een presentatie, maar ook in ondenkbaar veel andere beroepen is presenteren een middel van overdracht die om de haverklap wordt toegepast. Veel mensen denken dat professioneel presenteren je moet liggen, omdat je het ‘kunt of niet kunt’, maar dat is een grote misvatting. Middels de presenteren training kan iedereen zijn of haar presentatietechniek verbeteren, en een training presenteren kan elke professional ondersteunen in het dagelijkse werk waarin presentaties een rol spelen. Omdat presentatietraining bij voorkeur een interactieve vorm heeft, omdat deelnemers dan het meest optimaal van elkaar leren, is presentatietraining ultiem geschikt voor teambuilding of bedrijfstrainingen. Het is een tweeledig voordeel dat een presentatietraining als teambuilding biedt: de professionele vaardigheden op gebied van presenteren worden aangescherpt, wat de communicatie ten goede komt. Daarnaast leren medewerkers, teamleden of collega’s elkaar beter kennen en worden zij in teamgeest gesterkt door met elkaar aan de slag te gaan in de presentatietraining. Juist her interactieve aspect van feedback geven en elkaar observeren en complimenteren/bekritiseren werkt leerzaam en bindend. De organisator van bedrijfstrainingen en teambuilding doet er daarom goed aan een presentatietraining te overwegen.

Presenteren training leren; hoe het werkt

De presenteren training is gericht op een vaardigheid waar iedereen in meer of mindere mate over beschikt. Als de training in het kader van teambuilding wordt gevolgd is het te verwachten dat presenteren in zekere mate in het professionele vlak een rol speelt. Het zij omdat in onderwijs wordt gewerkt of op de werkvloer aan informatieoverdracht middels presenteren wordt gedaan, of omdat in contact met bestaande of potentiële klant het communiceren middels presentaties gangbaar is. In dat geval kunnen de deelnemers elkaar als presentator observeren met een werkinhoudelijke content en zo de dagelijkse realiteit van het werk direct toepassen in de training.

Presenteren training als teambuilding

In de presentatietraining wordt het presenteren als onderwerp van de training tot te perfectioneren vaardigheid verheven. De deelnemers van hetzelfde bedrijf, het liefst lijken hun werkzaamheden op elkaar zodat ze begrijpen van elkaar hoe de beroepspraktijk eruit ziet, leren elkaar eerst iets beter kennen door kleine, ijsbrekende oefeningetjes. Daarnaast inventariseert de trainer wie welke knelpunten of vragen wil aanpakken en oplossen. Als de deelnemers van de training presenteren aan de slag gaan met hun eerste spreekronde voor de groep, is de sfeer gemoedelijk en dat is belangrijk, want het moet binnen de groep mogelijk zijn elkaar op veilige en ongedwongen wijze feedback te kunnen geven. De deelnemers houden presentaties voor elkaar en de toehoorders geven opbouwende kritiek op een aantal criteria, zoals geleerd in de training presenteren. Daar is deze teambuilding/presentatietraining ook op gericht: het leren van de technieken om die zelf toe te kunnen passen. Maar daar leren gaat snel indien anderen geobserveerd kunnen worden, en het schikt dat iedereen die de training volgt ook door de andere deelnemers bekeken kan worden! Op die manier dient iedereen elkaar tot voorbeeld. De bedrijfstraining presenteren is dan ook effectief, professionaliserend en een prachtige vorm van teambuilding.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: