Teambuilding Spelletjes

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Doe de leukste teambuilding spelletjes met uw team!

Aan de hand van verschillende teambuilding spelletjes wordt de communicatie en samenwerking verbeterd. Bij al deze teambuilding spelletjes staat het team en de ontwikkeling ervan voorop. Tijdens de teambuilding spelletjes worden de deelnemers gestimuleerd om met elkaar contact te maken en samen te werken. De teambuilding activiteiten zijn behalve heel leuk, ook heel leerzaam om met het team te doen. Bekijk ons aanbod en vraag een vrijblijvende offerte aan voor een teambuilding training!

teambuilding spelletjes

Teambuilding spelletjes om tot elkaar te komen

Teambuilding is een effectieve manier om een groep (medewerkers) meer tot elkaar te laten komen. Het is bijvoorbeeld nodig als de prestaties van het team achterblijven of als er conflicten zijn tussen de medewerkers. Maar ook als de besluitvaardigheid van het team niet goed is of als de vaardigheden niet op peil zijn. Teambuilding zorgt ervoor dat een groep hechter wordt en beter leert te communiceren. Deze trainingen zijn niet alleen effectief, maar ook heel leuk. Het wordt namelijk gedaan door middel van zogenaamde teambuilding spelletjes. Rollenspellen, oefeningen en gesprekken hebben de vorm van teambuilding spelletjes.Teambuilding spelletjes hebben veel raakvlakken met theater. Dit omdat de oefeningen lijken op de spelletjes die worden gebruikt in de theaterwereld, zoals een rollenspel. Bij een rollenspel stellen deelnemers zich een niet-bestaande wereld voor. De deelnemers verplaatsen zich in een personage en acteren dat zij dit personage ook daadwerkelijk zijn. Bij teambuilding spelletjes als deze leren deelnemers hun presentatie te verbeteren. In een rollenspel staat het neerzetten van een personage en de presentatie namelijk centraal. Een gebrek aan goede communicatie is een reden om aan teambuilding te doen. Vooral op de werkvloer is communicatie zeer belangrijk. Anders gaat er zowel tijd als geld verloren. Met teambuilding spelletjes leren deelnemers bepaalde communicatiedoelstellingen op te stellen. Door heldere doelen kan de productiviteit omhoog schieten. Hetzelfde geldt voor time management, waarbij het begrip tijd centraal staat. Bij een management training als deze kunnen teambuilding spelletjes goed van pas komen. Teambuilding spelletjes zorgen ervoor dat deelnemers beter inspelen op de kostbare tijd die voor handen is.
Een fusie, ook wel acquisitie genoemd, is een heftige tijd voor bedrijven. Werknemers hebben opeens te maken met een andere bedrijfscultuur en andere collega’s. Simpelweg mensen bij elkaar te zetten, maakt geen team. Om van een groep werknemers een hecht team te maken, waarbij er sprake is van onderling vertrouwen, is teambuilding nodig. Door middel van teambuilding spelletjes kunnen mensen in een informele sfeer elkaar beter leren kennen. De teambuilding spelletjes eisen van de deelnemers dat zij samenwerken. Door intensieve spelletjes raken de mensen op elkaar ingespeeld. De teambuilding spelletjes vragen de deelnemers met elkaar te communiceren. Doen ze dat niet, dan zal het spel ook niet werken. Met behulp van de juiste coaching worden mensen gestimuleerd om samen te werken en te communiceren. De spelletjes zijn allerminst saai. Deelnemers worden juiste op een speelse en informele manier uitgedaagd om tot creatieve ideeën te komen. Teambuilding spelletjes werpen op deze manier hun vruchten af. Zowel het bedrijf als de medewerker is hierbij gebaad.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: