Waarom Teambuilding

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Waarom teambuilding bijdraagt aan een positief groepsgevoel!

Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom teambuilding een belangrijke factor is voor goede communicatie en samenwerking? Teambuilding helpt een team om het onderling vertrouwen te vergroten om zo dichter tot elkaar te komen. Het draagt bij aan een effectieve samenwerking op de werkvloer en uiteindelijk goede resultaten. Wilt u meer informatie over waarom teambuilding goed is voor uw bedrijf? Bekijk hier het aanbod en vraag een vrijblijvende offerte aan!

waarom teambuilding

Teambuilding bij fusie

Het is belangrijk binnen het team van een bedrijf of een andere instelling dat er optimaal gewerkt wordt. Het is daarvoor essentieel dat de mensen kunnen samenwerken en samen bepaalde communicatiedoelstellingen kunnen halen. Vooral bij een acquisitie (fusie) kunnen mensen tegen problemen aanlopen als zij moeten samenwerken met nieuw personeel. Het personeel is namelijk nog niet op elkaar ingespeeld en performance kan zo achterblijven. Trainingen en/ of coaching waarbij wordt gewerkt aan teambuilding kunnen in deze situatie uitkomst bieden. Dit maakt teambuilding dan ook een belangrijk concept in het bedrijfsleven. Door middel van teambuilding kan de performance van een team binnen het bedrijf aanmerkelijk verbeterd worden. Teambuilding is een belangrijke factor op de omgeving. De focus ligt op het optimaliseren van een team. Na een teambuilding training zijn deelnemers beter in staat tot zelfontwikkeling en positieve communicatie binnen het team. Ook leren zij hun presentatie – en leiderschapstechnieken te ontwikkelen. Bovenal draait het natuurlijk om de samenwerking. Door een teambulding cursus zullen deelnemers op een effectievere en natuurlijke manier leren samenwerken om bepaalde problemen op te lossen en te voorkomen. Men heeft er niet alleen profijt bij op de werkvloer, maar ook in andere situaties kan teambuilding van pas komen.

Teambuilding-Trainingen

Er bestaan verschillende trainingen om te werken aan de teambuilding binnen een bedrijf. Er kan gebruik gemaakt worden van time management. Hierbij wordt het personeel door middel van coaching bewust gemaakt van de tijd die zij spenderen aan activiteiten op de werkvloer. Door hen meer bewust te maken van tijd, leren zij hier efficiënter mee om te gaan en zo de productiviteit te verhogen. Het is dus een management training waarbij ‘tijd’ een grote rol speelt. Samen leert het personeel om beter te plannen en realistische communicatiedoelstellingen te bedenken. Dit zijn punten die al met al weer bijdragen aan de teambuilding. Een compleet andere, maar ook zeer effectieve training is de mindfulness training. Hierbij leren de deelnemers om meer stil te staan bij het hier en nu. In een stressvolle omgeving, wat werk soms kan zijn, kan mindfulness zeer van pas komen. Iemand zit vol gedachten, dingen die hij of zij nog moet doen. Deadlines en vergaderingen. Dit levert stress op. Hoe iemand functioneert op de werkvloer, heeft ook weer invloed op de rest van het personeel. Mindfulness zorgt ervoor dat iemand even uit zijn hoofd gaat. Hij of zij leert zich meer bewust te zijn van het hier en nu. Deelnemers leren zich bewust te worden van dingen die zij eerst compleet over het hoofd zouden zien of normaal gesproken zouden negeren. Zowel lichaam als geest worden allebei op de proef gesteld tijdens een training.
Bovengenoemd zijn twee manieren om te werken aan teambuilding. Op de werkvloer heerst over het algemeen een sfeer van individualisme. Het gaat niet om het team, maar om individuen met persoonlijke doelen en beloningen. De focus ligt op de vorderingen van een werknemer, in plaats van de groep. ‘Ieder voor zich’. Dit individualisme kan nadelen hebben voor een bedrijf. Wanneer er gewerkt moet worden in groepen zal dit de effectiviteit niet bevorderen. Teambuilding is dan nodig om deze mensen meer met elkaar te verbinden. Dit geldt ook voor teams die net zijn ontstaan door bijvoorbeeld een acquisitie. Mensen leren meer van elkaar, weten beter wat er aan de hand is op de werkvloer en kunnen zo beter op elkaar inspelen. De vraag hoe een perfect team kan ontstaan, is een uitdaging voor veel bedrijven. Gelukkig kunnen teambuilding trainingen hierop een antwoord geven.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: