Teambuilding Koken

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Daag uw team uit met teambuilding koken!

Teambuilding koken is ontzettend leuk en leerzaam om met het hele team te doen. Tijdens teambuilding koken gaan de deelnemers niet alleen samen een gerecht bereiden, maar leren zij tegelijkertijd meer over samenwerken en communiceren. Het is nog nooit zo leuk en leerzaam geweest om meer over teamontwikkeling te leren, en dat in de keuken. Bekijk hier de kookworkshop en vraag een vrijblijvende offerte aan!

teambuilding koken

Een hechter team met Teambuilding koken

Om van een groep individuen een hecht team te maken, is teambuilding koken bij uitstek de manier om dit te bereiken. Een team dat niet hecht is kan niet goed functioneren in een bedrijf. Zowel in de samenwerking als in de communicatie loopt men tegen problemen op. Een team dat niet optimaal samenwerkt gaat ten kosten van de productiviteit en capaciteit van de medewerkers. Tevreden medewerkers die op een efficiĆ«nte manier met een collega samenwerken en communiceren zullen meer werk verrichten in een bepaalde tijd, dan medewerkers binnen een slecht functionerende groep.Om dit hechte groepsgevoel te krijgen moet er dus gewerkt worden aan de teambuilding. Dit kan op verschillende manieren, zoals met teambuilding koken. Zo kan er door middel van coaching gewerkt worden aan een positief groepsgevoel. Hierdoor verbetert de presentatie van de groep aanzienlijk. Ook kan er aan de hand van oefeningen uit het theater gewerkt worden aan een betere groepsdynamiek. Vooral voor bedrijven die door een fusie, ofwel een acquisitie, te maken hebben met een compleet nieuwe bedrijfscultuur en nieuwe collegaā€™s, kan een teambuilding training goed van pas komen. Er worden hierbij communicatie-doelstellingen opgesteld, waar de deelnemers samen als groep aan kunnen werken.

Een teambuilding training kan bestaan uit verschillende activiteiten. Een voorbeeld van een activiteit is teambuilding koken. Teambuilding koken is een populaire manier om aan het groepsgevoel te werken. Bij deze teambuilding training gaan de deelnemers met elkaar koken. Je denkt waarschijnlijk niet als eerste aan koken als je denkt aan teambuilding. Toch gaan deze twee uitstekend samen. Denk maar even aan de keuken van een restaurant. Om een goede maaltijd te koken, moet de keuken aan bepaalde eisen voldoen. Er moet iemand aanwezig zijn die de leiding heeft en de opdrachten geeft, maar er moeten ook mensen zijn die de opdracht aannemen en het uitvoeren. Communicatie is hierbij heel belangrijk. Als het team niet goed communiceert tijdens het koken, dan zal de maaltijd waarschijnlijk niet op tijd klaar zijn. Samen koken is dus een goede manier om te werken aan teambuilding. Het vereist goed samenwerken en inzet van het hele team.

Teambuilding koken-leerzaam en leuk

Koken tijdens een teambuilding training is niet alleen ter bevordering van de communicatie. Zoals al eerder werd vermeld, is het belangrijk dat de maaltijd binnen een bepaalde tijd klaar is. De tijdsdruk vind je ook terug op de werkvloer. Aan opdrachten zit een bepaalde deadline. De schaarse tijd die voor handen is om een maaltijd te koken, brengt stress met zich mee. In de teambuilding training leert de groep dus ook tijdens het koken time management in te zetten. Het is dus ook een soort management training waarbij mensen leren om in de gegeven tijd, zo efficiĆ«nt mogelijk te werk te gaan. Een individu kan bij de teambuilding training goed koken en goed presteren, het heeft echter geen zin als de samenwerking met de andere teamleden niet goed verloopt. Hierdoor gaat de productiviteit naar beneden en lukt het niet om in een kort tijdsbestek samen een maaltijd te koken.Dus nog even op een rijtje: De training ā€˜teambuilding kokenā€™ leert de deelnemers om effectief en efficiĆ«nt samen te werken, te communiceren en op een goede manier om te gaan met de tijd die er voor staat om een maaltijd te koken. Teambuilding koken is niet alleen leerzaam maar ook nog ontzettend leuk voor de mensen om aan mee te doen.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: