Coaching

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De beste coaching voor uw team!

Een team heeft zo nu en dan coaching nodig om weer op weg te kunnen. Coaching bestaat onder andere uit aansturing, opheldering en duiding. Een team dat moeite heeft met communiceren en samenwerken is zeker gebaat bij coaching. Bekijk hier het aanbod van alle trainingen en vraag een vrijblijvend advies aan!

coaching

De geschiedenis van coaching

Vroeger werd het besturen van een koets coaching genoemd. Coaching is het Engelse woord voor een wagen die mensen transporteert van de ene naar de andere plaats. Coaching staat tegenwoordig voor de weg die een persoon kan afleggen. De weg van het punt waar de persoon nu staat naar het punt waar de persoon naartoe wil. Rond 1840 werd de term voor het eerst gebruikt bij een universiteit. Hierbij werd de leraar die de studenten voorbereidde op hun tentamen, coach genoemd. Later werd coaching ook toegepast in de sportwereld. In de jaren ’80 werd de term ook gebruikt in de zakenwereld. Coaching kent dus al een lange geschiedenis. Het lijkt tegenwoordig niet meer weg te denken uit sommige sectoren. Het is ook een terugkomend proces: mensen kunnen het in verschillende periodes van hun leven goed gebruiken. Daarnaast kunnen de situaties behoorlijk verschillen wanneer coaching welkom is. Is het niet bij een presentatie training, dan kan het wel bij een teambuilding training of time management training zijn.

Coaching heeft verschillende soorten

Coaching is een Engelse benaming voor het begeleiden van mensen. Er is een-op-een samenwerking waarbij persoonlijke effectiviteit wordt ontplooid. Er bestaan verschillende vormen. Zo kan een individu worden getraind, maar ook groepen kunnen deelnemen aan deze trainingen.
Vooraf worden bepaalde doelen gesteld. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand wil leren presenteren. Die persoon kan dan een vorm van presentatie trainingen volgen. Door middel van de juiste coaching leert diegene om zelfverzekerd voor een groep te staan en op effectieve wijze een boodschap over te brengen.
Binnen allerlei verschillende trainingen vindt coaching plaats. Dit kan binnen een teambuilding training, een management training of een time management training. Al deze trainingen zijn erop gericht om de productiviteit te verhogen bij een individu of bij een groep of team. De opdrachten die mensen uitvoeren binnen deze trainingen zijn vaak leuk en leerzaam. Door middel van goede coaching leren mensen bijvoorbeeld optimaal samenwerken. Maar coaching is niet alleen leuk, het kan ook behoorlijk confronterend zijn. Bij een training mindfulness bijvoorbeeld. Hierbij leren deelnemers zich bewuster te worden van het hier en nu. Dit helpt om beter te leren om te gaan met stress. Deze bewustwording kan echter ook deuren openen die ervoor altijd gesloten waren. Dit kan trainingen als deze tot een heftige ervaring maken bij de deelnemers. Het is belangrijk dat mensen de juiste coaching krijgen om deze sessies goed te doorstaan. Hierbij is het zetten van heldere doelstellingen dus zeer belangrijk. Is bijvoorbeeld de communicatie binnen een groep niet goed? Dan is het nodig dat aan het begin van de coaching de juiste communicatiedoelstellingen worden gesteld.

Coaching – arbeidsethos

Een acquisitie, ofwel een fusie kan een emotionele tijd betekenen voor werknemers. De werkomgeving kan veranderen en mensen krijgen te maken met nieuwe collega’s. Coaching is dan een essentieel onderdeel om de juiste arbeidersethos te creëren. Het helpt uitstekend om de tevredenheid van de werknemers te verhogen. Dit heeft ook weer een positieve invloed op de performance en de productiviteit van de werknemers.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: