Mindtuning

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

mindtuning

Mindtuning van de mens

Mindtuning is een effectieve manier om van angsten en stress af te komen. De training Mindtuning is bedacht door trainer Pieter Frijters. Met zijn jarenlange ervaring als coach kan hij met een paar sessies mensen afhelpen van klachten die het gevolg zijn van angsten en stress. Mindtuning is door Frijters in 1992 bedacht. Laten we ten eerste mindtuning niet verwarren met mindfulness. Zoals hij zelf aangeeft, relateert mindtuning aan de psyche van de mens. Wanneer een radio niet goed staat afgesteld, ondervindt men ruis. Hetzelfde geldt voor personen. Wanneer iemands mind niet goed staat afgesteld, komt de informatie niet goed binnen. Hierdoor kunnen klachten ontstaan. Mindtuning kan ervoor zorgen dat iemand van deze klachten afkomt.

Mindtuning coaching

Frijters biedt verschillende trainingen aan. Mindtuning kan bestaan uit een een-op-een-training. Dit wordt ook wel coaching genoemd. Tijdens een training wekt de deelnemerintensief met de coach aan een nieuwe staat van zijn. Verschillende oefeningen komen aan bod, die de deelnemer helpen om over de spreekwoordelijke drempel te stappen.
De trainingen kunnen ook gedaan worden in groepsverband. De trainingen zullen zeker ook intensief zijn. Daarnaast kan een deelnemer leren van de andere deelnemers. Hoe reageren zij op elkaar? Hoe reageert de groep op de trainer en andersom? Een training in groepsverband kan voor een individu zeker veel opleveren.

Mindtuning is een behandelmethode die kan worden ingezet bij een presentatie training. De manier waarop iemand presenteert is belangrijk en moet zeker niet onderschat worden. Het is als het ware het visitekaartje van de persoon. Vooral in het bedrijfsleven is het van belang dat iemand weet hoe hij of zij zich het beste kan presenteren. Voor de mensen die hier moeite mee hebben, kan mindtuning een uitkomst bieden. Samen met een coach werken deelnemers aan hun voorkomen en worden de barrières verwijderd.
Mindtuning kan ook bij andere trainingen ingezet, zoals bij een management training. Van tevoren worden met de trainer communicatiedoelstellingen opgesteld wat de richting bepaald waar de deelnemer naartoe gaat werken. Tijdens deze management training zal de deelnemer aan de hand van mindtuning tot nieuwe inzichten komen. Mindtuning biedt de deelnemer handvatten waarmee iemand zelf verder mee kan werken. Tijdens een training worden nieuwe talenten ontdekt en oude talenten verder ontwikkeld. Iemand zal in de toekomst veel profijt hebben van dit zogeheten ‘talent development’.
Ook voor groepen biedt mindtuning uitkomst. Zeker op de werkvloer kunnen groepen tegen problemen aanlopen. Er wordt niet goed samengewerkt of de communicatie verloopt niet soepel. Door het doen van een teambuilding training, kan een groep weer helemaal opbloeien. In de training wordt intensief samengewerkt en worden er verschillende opdrachten uitgevoerd. Tijdens de training komen alle individuen steeds nader tot elkaar, waardoor er een hecht groepsgevoel ontstaat.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: