Teambuilding Oefening

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

De beste teambuilding oefening voor uw bedrijf!

Bij ons kunt u verschillende activiteiten vinden die bijdragen aan een betere samenwerking en communicatie in een team. Aan de hand van een teambuilding oefening wordt er gewerkt aan een positief groepsgevoel. Teambuilding oefening kan het volgende zijn: dans, muziek, zang, fotografie en nog veel meer. Bekijk hier het aanbod en vraag een vrijblijvende offerte aan voor een teambuilding oefening die past bij uw team!

teambuilding oefening

Werk samen met Teambuilding oefeningen

Mensen opereren in de meeste gevallen als individu, maar soms zijn het behalen van doelen alleen mogelijk in groepen. Mensen zullen zich dan gaan verbinden met elkaar om bepaalde doeleinden of in projecten te bereiken. Teambuilding is een belangrijk smeermiddel in het behalen van succes in groepen.

Teambuilding voorbeelden

Zo heb je het bekende fenomeen van tegenwoordig een ‘flashmob’, grote groepen aan mensen die plotseling gezamenlijk als één groep iets ongebruikelijks doen en vervolgens heel snel uit een vallen. Het succes ligt hierbij in het feit dat de organisatie ervoor heeft gezorgd dat men die hieraan mee doet hetzelfde uitvoert en ook op hetzelfde moment. Niet alleen de uitgevoerde performance, maar het gezamenlijk optreden is juist belangrijk. Dit soort teambuilding is nodig bij het bereiken van het succes van de ‘flashmob’.
Ook in bedrijven zullen we velen vormen van teambuilding zien. Zo zijn het organiseren van teambuilding activiteiten om het oppeppen van het personeel ook een erg belangrijk onderdeel van een bedrijf. Het samen opstap gaan is een vorm van teambuilding oefening, men leert buiten het werk om om met elkaar om te gaan en op de juiste manier. Meestal in bedrijven kent men alleen het zakelijke aspect van ieder individu en wordt het privé leven daar gelaten. Het organiseren van een bedrijfsuitje zorgt er dus mede voor dat men ook op een andere manier met elkaar in contact komt, dus buiten de werkvloer en men zal elkaar op een andere manier leren kennen en respecteren. Deze vorm van teambuilding oefening heeft als positief gevolg dat personeel van bedrijven positiever met elkaar zullen omgaan en beter kunnen samenwerken. Ook zal het organiseren van teambuilding spelletjes een positief effect hebben voor personeel onder elkaar op de werkvloer. Men zal leren elkaar te respecteren en leren om met elkaar te kunnen lachen. Hoewel lachen als een minder chiquere manier van omgang gezien wordt kan lachen wel omschreven worden als een positief resultaat op een goede werkverhouding tussen het personeel op de werkvloer. Uiteraard zal dit als gevolg hebben dat de werkomstandigheden zullen verbeteren en dat de werksfeer zal verbeteren. Teambuilding spelletjes voorbeelden kunnen bijvoorbeeld zijn dat mensen met elkaar even een tussenuitje neemt. Een keertje een grapje op het werk voor wat sfeer en ontspanning. Het simpel spelen van gezelschapsspellen als monopoly zal al dermate inwerken op elkaar dat men het leuker gaat vinden om met elk ander om te gaan. Mensen zullen plezieren ervaren die op kantoor anders worden beleefd. Ook het idee om men in teams te laten sporten. Personeel dat de ene dag tezamen op kantoor hun bedrijf draaide houdt, gaat den andere dag tezamen sporten op het voetbalveld. Soorten van teambuilding oefeningen sport zullen dus sporten zijn in groepsverband; voetbal, hockey, volley, waterpolo, soft-of honkbal of een lekker potje cricket kunnen al gauw voor voldoende afleiding zorgen en niet alleen dat laat ze als één team samenwerken om tot de overwinning te komen. Dit soort overwinningsdrang is niet alleen nodig tijdens het spelen van een potje voetbal, maar deze teambuilding en drang tot samenwerking zal leiden tot wederom positieve resultaten op de werkvloer, omdat doormiddel van teambuilding spelletjes men leert omgaan met elkaar op een manier die je niet zult zien op kantoor. Zo zal men de positieve, maar ook negatieve kanten van individuen of collega’s leren kennen en zullen ze daarop in het vervolg , waar dan ook op kunnen inspelen. Teambuilding spelletjes zorgen er met name voor dat een ieder elkaar leert kennen op de komische manier. Mensen die lachen met elkaar is altijd positief, zolang dit niet ten koste gaat van het te verrichten werk.

Teambuilding oefening- opdrachten

Een goede teambuilding oefening zijn het verrichten van opdrachten in groepsverband. Sorteer groepen op willekeurige volgorde en zet ze voor een raadsel. Laat ze iets oplossen waar de creativiteit van meerdere mensen voor nodig is om tot een oplossing te komen en mensen zullen zien dat ze als individu veel minder bereiken dan in groepen. Mensen zullen iniatieven gaan nemen om het raadsel of probleem aan te pakken en op te lossen. Denk maar eens aan droppingen in het bos. Men zal zonder enige vorm van attributen de weg terug naar huis moeten vinden. Een persoon zal dit heus wel alleen kunnen, trek hier maar een hele dag voor open, maar een groep daarin tegen. Groepen zullen meer kunnen en er zal minder over het hoofd gezien worden. Niet alleen dat bij dit soort teambuilding oefeningen worden ook de mensen getest, op elkaar maar ook op zichzelf. Zo zullen er mensen zijn die gefrustreerd of paniekerig reageren, maar er zullen ook leiders opstaan die de groep bijeen willen houden en willen zorgen voor een oplossing en een terugweg. Samen als groep zal dit ook de enige oplossing zijn om het moreel omhoog te houden en mensen elkaar te steunen. Zo zullen er tijdens, bijvoorbeeld droppingen in het bos, mensen moeilijkheden ondervinden. Dit zal als gevolg hebben dat mensen uit oerlijk dierinstinct anders zullen reageren als verwacht. Door het optreden in groepsverband zal het verrassend effect hiervan minimaal zijn en zal het instinct tot paniek en overleving gedrukt blijven. Het optreden in groepsverband heeft daarom als conclusie het grootste effect op het gebied van steun en moraal. Men zal minder snel breken, omdat men elkaar heeft, men zal eerder toevlucht zoeken bij elkaar in plaats dan de onheil tegemoet te lopen op het verkeerd gekozen pad uit paniek.

Teambuilding tips

Het beste om een team te leiden is natuurlijk het hebben van één leider. Een natuurlijke leider, eentje die gewaardeerd wordt en die ook de anderen aan het woord zal laten en iniatief verwacht van de anderen. Deze leiders zullen het het langst volhouden. Ook dit is een goede teambuilding oefening voor nieuwe aankomende werknemers. Leiders die alleen maar met zichzelf bezig zijn en de held willen spelen zullen grote ergernissen van hun volgers op zich afroepen. Het in contact blijven met de gehele groep is van zeer groot belang in elke tak van het optreden van groepen. Het spelen van voetbal, hockey of welk ander teamsport, maar ook het optreden in de bossen. Niet alleen hier, maar wederom ook op de werkvloer zal dit hetzelfde zijn. Een leidinggevende met weinig contact met zijn werknemers zal minder goed weten hoe het gaat en wat er loopt. Hij zal minder op de hoogte zijn van de stand van zaken op de werkvloer en dit kan ernstige negatieve gevolgen hebben wat betreft de arbeidsproductiviteit. Niet alleen is het goede contact belangrijker ook is het van zeer groot belang dat de leidinggevende weet wat er zich afspeelt en zo op deze manier de rotte appels uit het veld kan ruimen. Iemand die flink naast de pot zit zal hierdoor sneller eruit geplukt kunnen worden. Het optreden van een standvastig en vastberaden persoon is belangrijk, maar de omgang met zijn collega’s is net zo belangrijk. De sociale vormen zullen altijd een grote rol spelen op de werkvloer.
Het beste voor een nieuwe werknemer of leidinggevende die intrede doet op zijn nieuwe werkplaats is uiteraard met een ijsbreker van het gesprek. Een goede grap, niet misplaats en zeker op het goede moment, zal leiden tot veelal positieve reacties en dit zal weer leiden tot goede eerste indrukken van de nieuwe aankomende collega. Dit is wederom niet alleen van toepassing op het zakelijk gebied, maar juist op alle kennismakingsmomenten. Ook een ijsbreker is een echte teambuilding oefening. Door op het juiste moment in te zetten zal je hiermee mensen en dus daarmee groepen kunnen motiveren en bijna dwingen om de aandacht naar je te trekken. Een perfectere manier zal er niet zijn dan een goedgeplaatste zin op het juiste moment, hiermee met een grap of juist lekker sarcastisch. Mensen genieten van af en toe een hilarisch momentje en niet alleen zij, maar jij als spreker zal ook kunnen genieten dat een groep mensen achter je komt te staan en je zal steunen en wellicht belangrijker, naar jou zou willen luisteren.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: