Communicatieve Vaardigheden

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Doe meer communicatieve vaardigheden op met uw team!

Tijdens de communicatietraining doen de deelnemers verschillende communicatieve vaardigheden op om de communicatie en samenwerking binnen het team te verbeteren. De communicatieve vaardigheden worden onder leiding van een professioneel trainer aangeleerd. Wilt u meer informatie over onze communicatietraining? Vraag hier een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek aan!

communicatieve vaardigheden

Communicatieve vaardigheden aanscherpen voor betere communicatie

Voor elke onderneming en in elk zakelijke contact is communicatie de lijn waarlangs informatie van partij A naar partij B beweegt. Elk bedrijf moet goed communiceren. Omdat goede, heldere en begrijpelijke communicatie essentieel is voor alle professionele contacten kan het trainen van communicatieve vaardigheden een belangrijke en waardevolle investering in de toekomst zijn. Communicatieve vaardigheden kunnen het verschil maken tussen winst of verlies, tussen succes of falen. Een bedrijf dat helder communiceert weet de kernboodschap over te brengen en bindt op die manier klanten en andere zakelijke contacten aan zich, al dan niet structureel. Een communicatietraining met als doel de communicatieve vaardigheden te versterken is dan ook een investering in succes voor de toekomst. Zowel individuele medewerkers als het volledige bedrijf profiteren hiervan.

Communicatietraining als teambuilding

In een communicatietraining leert een groep medewerkers van een bedrijf zich beter uitdrukken en wordt onderwezen in de kunst van communicatie in al haar facetten. Inzicht in communicatietheorieƫn geeft meer handvaten tot betere communicatieve vaardigheden, maar met name praktisch aan de slag gaan met elkaar om zo alle vormen van communicatie en de fijne kneepjes ervan te leren is in een teambuilding het meest effectief om deelnemers vaardiger te maken op gebied van communicatieve vaardigheden. Als groep van elkaars sterke en zwakke kanten leren geeft veel inzicht en vooral de feedback op elkaar helpt eenieder vooruit. Teambuilding is hier geschikt voor, omdat het ook de groep als geheel versterkt en een productieve sfeer onderling geschapen kan worden tot effectief opnemen van de geboden leerstof omtrent communicatieve vaardigheden. Het strekt tot de aanbeveling een teambuilding met een groep medewerkers te organiseren die in het bedrijf sowieso al samenwerken. Het zal een goede investering in de sfeer en productiviteit zijn.

Communicatieve vaardigheden zijn essentieel voor elk bedrijf

Communicatie is een proces tussen mensen, vindt altijd tussen twee of meerdere personen plaats. In communicatietraining komt communicatie van mens tot mens aan bod, maar ook het communiceren dat voor bedrijven tevens zeer interessant is: communiceren met als doel zichzelf bekend te maken, de eigen boodschap op grote schaal zichtbaar te maken of grote groepen middels doelgroepen reclame te bereiken. Nieuwe media spelen hier een grote rol in. Communicatie over een bedrijf en diens aangeboden producten of diensten kan verlopen via traditionele media als folders, kranten en televisie, maar de potentiƫle klant wordt wellicht het meest gericht bereikt door gebruik te maken van de sociale media als Twitter en Facebook, om een paar netwerkwebsites te noemen. Belangrijk hierin is de conventies van communicatie op deze platformen te kennen en geen fouten te maken, omdat reclame-uitingen via sociale media subtiel verspreid moeten worden, individuen aansprekend op hun voorkeuren en preferenties. Het is dan digitale communicatie, maar moet opgevat worden als communicatie die van persoon tot persoon. De gebruiker van internet wordt, al is het via een website, nog altijd persoonlijk aangesproken en in die zin gelden de regels van communicatie zoals ze in persoonlijke communicatie gelden. Beleefdheid, bescheidenheid, gepastheid en timing zijn belangrijk en een bedrijf moet zijn communicatieve uitingen aanpassen op de doelgroep die het liefst zou worden aangesproken. In een communicatietraining kan een bedrijf zich specialiseren in communicatieve vaardigheden die het bedrijf sprongen vooruit helpen in de juiste vormen van communicatie.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: