Teambuilding Games

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Teambuilding games ondersteunen de communicatie!

Tijdens onze trainingen wordt er gebruik gemaakt van teambuilding games. Aan de hand van verschillende oefeningen leren de deelnemers meer over elkaar en zichzelf. Teambuilding games dragen zo bij aan de communicatie binnen de groep. Daarnaast zijn teambuilding games ontzettend leuk om te doen. Heeft u interesse? Bekijk ons aanbod van bedrijfstrainingen en vraag een vrijblijvende offerte aan!

teambuilding games

Definitie van teambuilding

De definitie van teambuilding is een werk filosofie, waarbij werknemers niet worden gezien als individu, maar als een verenigd team. Teambuilding bestaat uit een grote variatie van verschillende activiteiten of teambuilding spelletjes die worden uitgevoerd door bedrijven, scholen, sportteams en door gelovige of non-profit organisaties om het team resultaat te verbeteren. Teambuilding kan bestaan simpele “bonding” opdrachten tot complexe simulaties en teambuilding gespreid over meerdere dagen om een hechte groep te vormen, maar meestal zit het hier ergens tussenin. Uit onderzoek blijkt dat teambuilding in een organisatie het resultaat verbeterd. De stelling is dan ook teambuilding games horen in elke organisatie.

Waarom teambuilding games?

Een goed team zorgt voor meer collegialiteit, verbondenheid, energie, inzet, productie en vermindert stress, uitval, gemopper en negatieve gevoelens. Een goed team geeft in elk opzicht onschatbaar meer rendement en zorgt voor een hecht team. Teambuilding is er op gericht teamleden op een andere en leuke manier naar zichzelf en naar zijn/haar medeteamleden te laten kijken. Door mekaars sterke punten te ontdekken en te benoemen, worden de deelnemers zich sterker bewust van de in het team aanwezige kwaliteiten en talenten. Deze kwaliteiten en talenten kunnen in de werksituatie of een andere situatie beter worden aangesproken en benut.
Ten tweede zijn er teambuilding opdrachten of teambuilding games in verschillende vormen. Een aantal vormen zijn:
• Communicatie opdrachten. Hieronder wordt verstaan dat men problemen moet oplossen door middel van een effectieve communicatie met elkaar.
• Probleem oplossing/ keuzes maken. Deze opdrachten hebben als doel het oplossen van een probleem dat een creatieve oplossing vereist, dat dient te worden bedacht door samen na te denken en tot een besluit te komen.
• Planning opdrachten. Deze opdrachten richten zich op het eerst plannen van complexe opdrachten.
• Opdrachten over vertrouwen. Deze opdrachten moeten ervoor zorgen dat team leden elkaar gaan vertrouwen.
Voor elke organisatie is er wel een vorm die bij haar past, dus elke organisatie zou in principe teambuilding kunnen doen. Deze opdrachten zorgen er allemaal voor dat een team beter gaat functioneren en dus een beter resultaat gaat leveren. Dus er is verder geen reden om geen activiteiten te doen in een organisatie

Een goed voorbeeld van teambuilding activiteiten is teambuilding koken. Koken is leuk, gezellig, leerzaam en bovenal samen nog leuker om te doen. Je zou misschien niet denken dat zoiets simpels als koken het teamresultaat kan bevorderen. Maar juist bij koken is de timing tussen verschillende personen die één gerecht maken heel belangrijk. Zo moet de één de groenten snijden en de ander bijvoorbeeld de vis fileren, deze dienen daarna te worden gekookt en tegelijk klaar te zijn. Maar koken is meer dan alles timing. Ook kun je andere mensen leren over speciale gerechten die jij altijd maakt en waarom je deze altijd maakt. Mensen die deze activiteit hebben gevolgd zeggen allen dat zij nu meer van hun collega’s afweten dan voorheen.

Conclusie

Op basis van mijn argumenten blijf ik bij het standpunt van mijn stelling “teambuilding games horen in elke organisatie,” omdat er teveel voor argumenten zijn. Zo zorgt teambuilding voor meer collegialiteit, verbondenheid, energie, inzet, productie en vermindert stress, uitval, gemopper en negatieve gevoelens. Ook zijn er diverse vormen van teambuilding games die in elke organisatie passen. Het onderzoek was echter wel een goed tegen argument, maar ik was het niet helemaal eens met het onderzoek. Dus ga een aantal teambuilding games organiseren en zie al snel resultaat!

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


  Hoe lang wilt u dat de training duurt?

  Hoeveel personen volgen de training?

  Plaats waar u de training wilt?

  Datum waarop u de training wilt?

  Contactpersoon

  Bedrijfsnaam

  Telefoonnummer

  Please leave this field empty.

  E-mail

  Opmerkingen  Deel deze training:

  Op Linkedin: x werd dit gedeeld

  Facebook:
  x werd dit gedeeld

  en op Twitter: x werd dit gedeeld

  Email deze training:
  Deze training is geplaatst op: